Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

70% čokoláda s kolagenem - Ekvádor oblast Santo Domingo, boby Nacional - 45 g

199 Kč / ks 4 422 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex. Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko, ale je sladká.  Má nízký glykemický index.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Příběh oblasti Santo Domingo

Důležitost lesa

Bean to bar čokoláda se 70% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Nacional, které pocházejí z Ekvádoru, konkrétně oblasti Santo Domingo. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv.

Kakao Finca Garyth Nacional má komplexní a mírný chuťový profil, kterému dominuje divoká tropická příchuť, květinové tóny, čerstvé mandle, rostlinný podtón a banány v závěru. Má pozoruhodně nízký obsah čokoládových tónů a kyselosti, což dává vyniknout ostatním chuťovým tónům. 

Kakaovník na farmě Garyth roste v udržitelném agrolesnickém systému, který pomáhá chránit rostlinný a živočišný život v této oblasti, včetně bohaté biologické rozmanitosti Národního parku Magdalena. Tento park je jedním z 25 nejlepších světových hotspotů biologické rozmanitosti a jeho území zasahuje do 3 zemí. Zatímco biologická rozmanitost je v Kolumbii a Peru relativně nedotčená, v Ekvádoru je vysoce ohrožena kvůli odlesňování a monokultuře zemědělství. Garythův přístup k výrobě kakaa je zářným příkladem toho, jak dobře může příroda a zemědělství fungovat v symbióze. Thomas jako zapálený, zkušený bio farmář zavedl různé přírodní systémy na ochranu svých stromů a plodin před nemocemi, ke stimulaci opylování a zdravého růstu kakaových lusků. V roce 2019 byla jeho tvrdá práce dokonce odměněna organickou certifikací.

Farmáři

Na farmě Garyth hospodaří rodina Cedeño Aguilar. Jméno této farmy je odvozeno od prvních písmen tří synů - Gabriela, Alberta a Ricarda a jejich rodičů Yolandy a Thomase. Na Garyth probíhají všechny procesy od pěstování a sklizně až po fermentaci a sušení na farmě. Yolanda, rodinná matriarcha, provozuje malou továrnu na čokoládu. Díky tomu má příležitost otestovat úrodu farmy z první ruky a rozvinout tak komplexně úplný potenciál kakaových bobů. Dodavatel, který dodává kakao pro Incacao, pevně věří ve vysokou kvalitu a udržitelný přístup pěstování kakaa na této farmě. Na podporu dalšího růstu farmy proto předfinancovává odkup kakaa, díky čemuž farma získává potřebný kapitál pro rozšíření pěstování bio národního kakaa.

Fermentace čerstvě sesbíraných bobů se řídí přísnými protokoly a probíhá po dobu 5 až 7 dní v kontrolovaném vnitřním prostředí v třípatrových dřevěných boxech. Boby se pak suší teplým vzduchem z tepelného induktoru - podobnému velkému fénu, který je poháněn obnovitelnou energií z organických odpadních materiálů (palmové slupky). Stroj posílá skrz boby rovnoměrné poryvy horkého vzduchu skrz zrna a suší je zhruba čtyři až pět dní, dokud nedosáhnou správné úrovně vlhkosti. Díky následnému přísnému třídění a výběru se k finálnímu zpracování dostanou pouze čisté, vysoce kvalitní a homogenní kakaové boby. 

Profil 70% čokolády Ecuador

  • Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
  • C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
  • Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko.
  • Je doslazená kombinací přírodních sladidel inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe ovoce)
  • Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
  • Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
  • Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.

ORIGINE PURE Equateur-100-4

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Obsah: 45 g
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie a Ekvádor
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Kojící-Děti
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.