Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

100% čokoláda z Ekvádoru oblast Santo Domingo, boby Nacional - 45 g

Tmavá čokoláda, která díky 100% obsahu kakaa nechá plně vyniknout pouze dokonalé chuti kakaových bobů s komplexním a mírným chuťový profilem, kterému dominuje divoká tropická příchuť, květinové tóny, čerstvé mandle, rostlinný podtón a banány v závěru.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
195 Kč / ks 4 333 Kč / 1 kg
100% čokoláda z Ekvádoru oblast Santo Domingo, boby Nacional - 45 g

Bean to bar čokoláda se 100% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Nacional, které pocházejí z Ekvádoru, konkrétně oblasti Santo Domingo. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv. Kakao Finca Garyth Nacional má komplexní a mírný chuťový profil, kterému dominuje divoká tropická příchuť, květinové tóny, čerstvé mandle, rostlinný podtón a banány v závěru. Má pozoruhodně nízký obsah čokoládových tónů a kyselosti, což dává vyniknout ostatním chuťovým tónům. 

Důležitost lesa

Kakaovník na farmě Garyth roste v udržitelném agrolesnickém systému, který pomáhá chránit rostlinný a živočišný život v této oblasti, včetně bohaté biologické rozmanitosti Národního parku Magdalena. Tento park je jedním z 25 nejlepších světových hotspotů biologické rozmanitosti a jeho území zasahuje do 3 zemí. Zatímco biologická rozmanitost je v Kolumbii a Peru relativně nedotčená, v Ekvádoru je vysoce ohrožena kvůli odlesňování a monokultuře zemědělství. Garythův přístup k výrobě kakaa je zářným příkladem toho, jak dobře může příroda a zemědělství fungovat v symbióze. Thomas jako zapálený, zkušený bio farmář zavedl různé přírodní systémy na ochranu svých stromů a plodin před nemocemi, ke stimulaci opylování a zdravého růstu kakaových lusků. V roce 2019 byla jeho tvrdá práce dokonce odměněna organickou certifikací.

Farmáři

Na farmě Garyth hospodaří rodina Cedeño Aguilar. Jméno této farmy je odvozeno od prvních písmen tří synů - Gabriela, Alberta a Ricarda a jejich rodičů Yolandy a Thomase. Na Garyth probíhají všechny procesy od pěstování a sklizně až po fermentaci a sušení přímo na farmě. Yolanda, rodinná matriarcha, provozuje malou továrnu na čokoládu. Díky tomu má možnost otestovat úrodu farmy z první ruky a rozvinout tak komplexně úplný potenciál kakaových bobů. Dodavatel, který dodává kakao pro Incacao, pevně věří ve vysokou kvalitu a udržitelný přístup pěstování kakaa na této farmě. Na podporu dalšího růstu farmy proto předfinancovává odkup kakaa, díky čemuž farma získává potřebný kapitál pro rozšíření pěstování bio národního kakaa.

Fermentace čerstvě sesbíraných bobů se řídí přísnými protokoly a probíhá po dobu 5 až 7 dní v kontrolovaném vnitřním prostředí v třípatrových dřevěných boxech. Boby se pak suší teplým vzduchem z tepelného induktoru - podobnému velkému fénu, který je poháněn obnovitelnou energií z organických odpadních materiálů (palmové slupky). Stroj posílá skrz boby rovnoměrné poryvy horkého vzduchu skrz zrna a suší je zhruba čtyři až pět dní, dokud nedosáhnou správné úrovně vlhkosti. Díky následnému přísnému třídění a výběru se k finálnímu zpracování dostanou pouze čisté, vysoce kvalitní a homogenní kakaové boby.

Profil 100% čokolády Ecuador

Tato čokoláda má má komplexní a mírný chuťový profil, kterému dominuje divoká tropická příchuť, květinové tóny, čerstvé mandle, rostlinný podtón a banány v závěru. Má pozoruhodně nízký obsah čokoládových tónů a kyselosti, což dává vyniknout ostatním chuťovým tónům. 

Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.

Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolády.

Origine Pure čokoláda Ekvádor | Incacao

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Madagaskar a Belgie
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.

Podobné produkty

Hořká čokoláda 90 % KAKAO - Maya Mountain, Belize | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními tóny...

TCH-MMB90
100% hořká 'single origin' bio čokoláda, údolí Sambirano, Madagaskar
Organic
147 Kč bez DPH
165 Kč

Luxusní, 100% hořká čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových...

CHM-DCH100BIO
Origine Pure 100%  čokoláda z Peru, oblast Ucayali
210 Kč bez DPH
235 Kč

Pravá hořká čokoláda z řady Origine Pure obsahuje 100% kakaa z kakaových bobů...

IC-OPP45
Origine Dark 70%  čokoláda z Ekvádoru, oblast Santo Domingo
178 Kč bez DPH
199 Kč

Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu...

IC-DOE45