Fermentované spóry reishi pro podporu přirozené obranyschopnosti těla - 60 kapslí
Fermentované spóry vitální houby reishi pro podporu přirozené obranyschopnosti těla. V unikátních, taktéž fermentovaných rostlinných kapslích.
Houba reishi je tradičně považována za nejlepší vitální houbu pro posílení "čchi" neboli životní síly a používá se k podpoře přirozené obranyschopnosti organismu. Jako adaptogen, který dokáže posílit normální reakci na stres, se doporučuje při stavech únavy.
Je přirozeně antivirová a předpokládá se, že podporuje energii a regeneraci jater. Zatímco v západních kulturách je houba reishi, čínsky "Lingzhi", stále poměrně neznámá, v asijské bylinářské praxi je tato houba uctívána již tisíce let a je jedním z nejstarších symbolů pohody a dlouhověkosti.
Ve zkratce
- 600 mg fermentované houby reishi v jedné dávce
- Vyšší koncentrace účinných triterpenů než v plodenství
- Pomáhá podporovat zdravou odolnost vůči negativním vlivům životnímu prostředí
- Kapsle poskytují díky patentované trojité fermentaci nejvyšší bio-dostupnost.*
- Všechny doplňky zdravé výživy Living Nutrition jsou certifikovány bio od britské asociace kontrolovaného zemědělství, Soil Association Organic.
*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.
Living Nutrition se liší od konkurenčních obyčejných sušených směsí adaptogenních bylin - používají patentovanou kefírovo-kombučovou fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.
Fermentace vitální houby reishi je nejlepším způsobem aktivace sloučenin v ní obsažených. Fermentace vytváří vysoce biologicky dostupnou živou synergii mikroživin s vylepšeným výživovým profilem, díky kterému se budete cítit fyzicky lépe a silnější.
Proč užívat reishi
Tento fermentovaný doplněk stravy využívá spóry, což je část houby reishi s největším obsahem živin, která nabízí zvýšený přínos pro pohodu a obranyschopnost.
Reishi má díky kombinaci vysokého obsahu polysacharidů (plodnice obsahují přibližně 41 % beta-glukanů) a triterpenoidních sloučenin pověstnou širokou škálu prospěšných účinků.
Spóry Reishi obsahují až o 300 % více triterpenů než plodnice.
Výživové info
2 kapsle poskytují:
Kefír-kombucha fermentované organické fermentované spóry reishi (Ganoderma lucidum) - 600 mg
Každá kapsle obsahuje bio spóry reishi, fermentované po delší dobu specifickým kefírovo-kombuchovým procesem a následně pečlivě sušené mrazem tak, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny.
Poté se vše zapouzdří do unikátních bio fermentovaných tapiokových kapslí, díky čemuž je tento doplněk 100% bio a jedinečný uvnitř i navenek.
Proč fermentované přípravky Living Nutrition
Fermentací aktivované kapsle Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek. Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Fermentované houby si zachovávají svou holistickou synergii, přičemž jsou mnohem koncentrovanější a biologicky dostupné.
Díky fermentačnímu procesu jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a obsahují řadu signálních molekul, specifických pro fermentační proces.
Každá kapsle obsahuje bio reishi fermentovanou po delší dobu metodou kefír-kombucha, která je charakteristická pro společnost Living Nutrition, a poté pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Poté je reishi zapouzdřena do bio fermentované tapiokové kapsle, takže jsou skutečně 100% obio uvnitř i navenek.
Kdo stojí za výrobou?
Výživový doplněk stravy je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.
Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter, jejíž zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.
Co jsou to adaptogeny
Adaptogeny se využívají v situaci, kdy dojde například k vyvolání stresu, pocitu útkosti, fyzickému vypětí. V ten moment dochází k plnému přizpůsobení organismu (vzniku nespecifické rezistence), která umožňuje fyziologicky zvládnout psychicky a fyzicky zátěžové situace, stres, úzkost, zvýšenou fyzickou zátěž, atp.
Zkrátka, vaše tělo se v mžiku přizpůsobí vzniklé situaci a řeší ji tzv. v klidu. Adaptogenní látky zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období. Naše tělo je silnější a vitálnější.
Adaptogeny jsou látky, které zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období.
- Všeobecně se rozeznávají dva druhy adaptogenů, uklidňující a stimulační.
- Kromě bazalky posvátné mezi uklidňující adaptogeny patří i ašvaganda.
- Mezi stimulační adaptogeny patří kořen rozchodnice, kořen maky nebo žen-šenu.
Adaptogeny mají navíc tu schopnost působit tam, kde to naše tělo zrovna vyžaduje, čímž stabilizuje všechny funkční systémy v těle.
UPOZORNĚNÍ: podle americké dietoložky Holly Heringtonové, adaptogeny nefungují jako šálek kávy, jejich účinek nepocítíte okamžitě. Organismus potřebuje mezi 6 až 12-ti týdny než se adaptogeny v těle vůbec vybudují a vy zaznamenáte nějaký rozdíl.
Přečtěte si více k tématu
Pozor na to jaké medicinální houby jíte a proč
Nakopněte imunitu pomocí divoce rostoucích bylin a hub
Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Detoxikace organismu aneb odlehčete svému tělu po zimních měsících
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vitální houby |
---|---|
Certifikace: | Soil Association Organic |
Země původu: | Velká Británie |
Výrobce: | Living Planet, Unit 2., 22 Chester House, 1-3 Brixton Road, SW9 6DE |
Vhodné pro: | Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO |
O Reishi v pořadu Polopatě na ČT1 ze dne 2.10.2016
Reishi a Cordyceps v pořadu ČT Kouzelné bylinky z roku 2016
Účinky Reishi od Dr. Robert Rakowski (české titulky)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.
Poslání Living Nutrition
Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.
Zásady Living Nutrition:
Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.
Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.
Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.
Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.
Produkty Living Nutrition jsou:
100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.
100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.
Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.
100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.
Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.
V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.
100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.
Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.
100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.
Historie Living Nutrition
2014
Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.
2016
Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.
2019
Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.
To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.
2021
V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.
Zakladatel Living Nutrition
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."
Graham Botfield
Unikátní fermentační proces Living Nutrition
Krok č. 1
Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.
Krok č. 2
Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.
Krok č. 3
K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.
Krok č. 4
Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.
Krok č. 5
Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.
Krok č. 6
Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.