Upozornění: Od 23. 12. do 4. 1. máme dovolenou. Vaše objednávky vyřídíme od 5. 1. Děkujeme za pochopení.

Vánoční pečení

Hledáte jisté suroviny na vánoční pečení? Vsadíte na kvalitní čokoládu a kakao, pravou vanilku, šetrné tuky a podle potřeby i bezlepkové mouky. Do lineckého, perníčků i polev doporučujeme čokolády na pečení Chocolat Madagascar (70 %, 85 % nebo 100 %) a madagaskarské kakao – čistá chuť, stabilní výsledky.

Pro vůni a jemnost těsta zvolte cejlonskou vanilku Ceylon Kokonati (snadno z ní vyrobíte i domácí vanilkový cukr). Na křehkost a plnou chuť se osvědčí přepuštěné máslo (ghí); má vyšší bod kouře a oříškový profil, takže zvládne i náročnější pečení.

Pečete „lehčí“ nebo bez lepku? Sáhněte po bezlepkových moukách (např. čiroková, manioková) a klidně je kombinujte s klasickými recepty – drží tvar i strukturu. Pro rychlou cestu k tradiční chuti je tu i bezlepková perníková směs.

Tip: u polev pracujte s čokoládou po menších dávkách a finální sladkost dolaďte kokosovým cukrem; zachová karamelové tóny a nezakryje chuť kakaa

Stránka 1 z 2 - 45 položek celkem

Řazení produktů

Cena

592299
1592299

Značky

Položek k zobrazení: 45

Výpis produktů

Turtle | Bio Ovesná kaše Mrkvový dort - s ořechy a skořicí
Bio
133 Kč bez DPH
149 Kč

Bio mix ovesné kaše a müsli s příchutí mrkvového dortíku? Ano,  s touto kaší to...

T-PCC400
Redmond | RealSalt® - Jemně mletá přírodní sůl v solničce
od 121 Kč bez DPH
od 135 Kč

Bezlepková, nijak nerafinovaná pravá mořská sůl růžové barvy s obsahem více jak 60...

+ další
RRS-135
Ceylon Kokonati | Bio kondenzované kokosové mléko - 210 ml
Akční cena Bio
97 Kč bez DPH
109 Kč
119 Kč (–8 %)

Kondenzované kokosové mléko funguje jako skvělá rostlinná alternativa toho klasického....

CK-CCM210
Ceylon Kokonati | Bio pravá cejlonská skořice - mletá - 30 g
Bio
142 Kč bez DPH
159 Kč

Pravá cejlonská, vysoce kvalitní skořice v bio kvalitě patří mezi základní koření,...

CK-CP30
Bio kokosové máslo - zdravá rostlinná alternativa másla
Výprodej Bio
od 124 Kč bez DPH
od 139 Kč
159 Kč (až –12 %)

Důvod slevy u obou velikostí: Minimální trvanlivost: 07/ 2025 Neotevřený produkt je...

+ další
CK-CB200
Ceylon Kokonati | Bio Raw strouhaný kokos
Výprodej Bio Datum min. trvanlivosti 07.2025
124 Kč bez DPH
139 Kč
175 Kč (–20 %)

Lahodný, voňavý a krásně křupavý strouhaný kokos v té nejlepší originální bio kvalitě...

CK-OCT250
Ceylon Kokonati | Kokosový dezert ala crème brûlée - 150 g
Novinka Bio
od 112 Kč bez DPH
od 125 Kč

Bio kokosový džem je jemná pomazánka z kokosové dužiny a kokosového nektaru, ideální na...

+ další
CK-CJ150
Ceylon Kokonati | Bio Raw kokosová mouka z Cejlonu
Bio
129 Kč bez DPH
145 Kč

Bio kokosová mouka z jemně mleté, odtučněné kokosové dužiny – ideální pro bezlepkové,...

OCF1 CZ-BIO-001
Ceylon Kokonati | Bio Raw kakaové boby - 100 g
Novinka Bio
169 Kč bez DPH
189 Kč

Kakaové nibsy – jednosložkové drcené kakaové boby ze Srí Lanky. Neslazené,...

OCB
PROBIO | Bio Čiroková mouka hladká bezlepková
Bio
53 Kč bez DPH
59 Kč

Čiroková hladká mouka je bezlepková a výživná mouka bohatá na bílkoviny, vlákninu a...

PR-SSF450 CZ-BIO-001
Chocolat Madagascar | Mléčná čokoláda 80% kakaa z Madagaskaru - 85 g
204 Kč bez DPH
229 Kč

Mléčná čokoláda 80 % kakaa je intenzivní, ale nečekaně jemná. Kombinuje vysoký...

CHM-CHMM80
PROBIO | Bio Bezlepková směs na pečení
Bio
76 Kč bez DPH
85 Kč

Univerzální směs na bezlepkové pečení je vyrobena z kvalitních ekologických surovin,...

PR- GFBM500 CZ-BIO-001
Chocolat Madagascar Mléčná čokoláda 50% kakaa z Madagaskaru
178 Kč bez DPH
199 Kč

Mléčná čokoláda 50 % kakaa nabízí jemnou, ale plnou chuť, která zvýrazňuje kvalitu...

CHM-MCH50
PROBIO | Pšeničná hladká mouka - 1 kg
Bio
58 Kč bez DPH
65 Kč

Pšeničná hladká mouka PROBIO je ideální pro sváteční pečení i zahušťování. Vyrobená z...

PR-PWF1000 CZ-BIO-001
PROBIO | Bio Perník bezlepkový s čirokovou moukou
Bio
112 Kč bez DPH
125 Kč

Směs pro bezlepkový perník je rychlá a snadná na přípravu, stačí přidat vodu a olej....

PR-GFG500 CZ-BIO-001
Chocolat Madagascar, Jemná bílá čokoláda 45 kakaa z Madagaskaru
178 Kč bez DPH
199 Kč

Bílá čokoláda 45 % kakaa je výjimečně jemná a přirozeně sladká bílá čokoláda z...

CHM-WG46
Ceylon Kokonati | Bio Cejlonský zázvor - mletý - 30 g
Bio
97 Kč bez DPH
109 Kč

Pravý cejlonský zázvor je skvělým pikantním a štiplavým kořením nejen pro asijskou...

CK-GP30
Ceylon Kokonati | Bio pravá cejlonská skořice - celá - 30 g
Bio
196 Kč bez DPH
219 Kč

Pravá cejlonská, vysoce kvalitní celá skořice v bio kvalitě patří mezi základní koření,...

CK-CS20
PROBIO | Mouka špaldová polohrubá
Novinka Bio
79 Kč bez DPH
89 Kč

Mouka špaldová polohrubá je středně mletá bio bílá mouka ze špaldy (Triticum spelta)...

PB-MSP1 CZ-BIO-001
Chocolat Madagascar | Hořká čokoláda s kousky kakaových bobů 68% kakaa z Madagaskaru
Novinka
178 Kč bez DPH
199 Kč

Hledáte jemnou, nealkalizovanou hořkou čokoládu, která má plnou chuť bez kyselosti,...

CH-FD68
Chocolat Madagascar | Jemná hořká čokoláda 65% kakaa z Madagaskaru
Novinka
178 Kč bez DPH
199 Kč

Hořká čokoláda 65 % kakaa nabízí jemně vyvážený chuťový profil, který zvýrazňuje...

CH-FD65
PROBIO | Mouka špaldová hladká
Novinka Bio
76 Kč bez DPH
85 Kč

Mouka špaldová hladká je jemně mletá bio bílá mouka ze špaldy (Triticum spelta) vhodná...

PB-MSH1 CZ-BIO-001
BIONOVA | Bio Malinový džem
Bio
124 Kč bez DPH
139 Kč

Malinový džem Bionova obsahuje 41 % šťavnatých malin z ekologického zemědělství,...

BI-RJA340 CZ-BIO-0001
Bio nealkalizované kakao z Madagaskaru 1 kg Chocolat Madagascar | pravebio.cz
Novinka Bio
1 428 Kč bez DPH
1 599 Kč

Tento nealkalizovaný (nespojovaný) jemný kakaový prášek je vyroben z jednodruhového...

CHM-FCP1

Ovládací prvky výpisu

45 položek celkem

Vánoční pečení z poctivých surovin

Dopřejte si klasické cukroví v čistší verzi: bez zbytečností, s důrazem na kvalitní suroviny a přirozenou chuť. Vybírejte mouky, tuky a sladidla, které ctí recept i vaše tělo.

Volte čisté složení, krátké etikety a přirozeně zpracované suroviny. Vánoce budou voňavé, křehké a zároveň vstřícné k každodenní pohodě.

Jak vybírat suroviny na vánoční pečení

  • Mouky: pšeničná/špaldová na křehkost, kokosová pro snížení sacharidů.
  • Sladidla: kokosový cukr pro karamelové tóny, datlový pro vláčnost, med do perníků (přiměřeně).
  • Tuky: ghí na křehkost a oříškovou vůni, kokosové rostlinné máslo pro stabilní texturu a veganské varianty.
  • Koření: skořice, hřebíček, badyán, kardamom, pravá vanilka. Uchovávejte v suchu a temnu.
  • Čokoláda a kakao: sáhněte po vysokém podílu kakaa, bez palmového oleje a zbytečných aditiv.

Praktické tipy pro pečení

  • Vynechte spěch: těsta nechte odpočinout, másla používejte v správné teplotě.
  • Práce se sladidly: kokosový cukr barví a karamelizuje; u tekutých sladidel lehce upravte mouku.
  • Textura: křehkost podpoří ghí, vláčnost přidá ořechové máslo nebo jablečné pyré.
  • Skladování: uzavřené dózy, chladné a suché místo; koření semelte čerstvě pro maximum vůně.

Tipy na recepty

  • Linecné cukroví - klasika s vůní másla a citronu, která nikdy nezklame a v některých domácnostech se musí dělat i z trojité dávky.

FAQ

Proč používat kokosový cukr místo třtinového/rafinovaného?

Kokosový cukrkaramelovou chuť a nižší míru rafinace. V pečení přidá barvu, vůni a příjemnou křupavost okrajů.

Poznámka pro diabetiky: Kokosový cukr mívá nižší glykemický index (~35) než bílý/třtinový, takže zvedá glykemii pomaleji, ale pořád jde o přidaný cukr se srovnatelným množstvím sacharidů. Klíčové je hlídat celkové množství a porce; berte ho spíš jako chuťovou alternativu s karamelovým tónem. Pro menší glykemický dopad v pečení zvažte částečné snížení cukru nebo náhrady (např. erythritol, stevia, monk fruit).

Trojúhelník

Proč zařadit v kuchyni kokosové rostlinné máslo?

Kokosové rostlinné máslo drží tvar, snadno se dávkuje a je stabilní při pečení. Skvělé pro veganské a bezlaktózové varianty těst.

Trojúhelník

Ghí vs. máslo: kdy které použít?

Ghí dává křehkost a oříškovou vůni a lépe snáší teplotu. Máslo je vhodné tam, kde chcete plnou mléčnou chuť a páru v těstě.

Trojúhelník

Jak péct bez klasického bílého cukru, ale s křupavostí?

Využijte kokosový cukr nebo panelu a pečte do lehkého zkaramelizování okrajů. Pomůže i jemný třtinový v menším množství pro strukturu.

Trojúhelník

Čím nahradit pšeničnou mouku u cukroví?

Zkuste směs rýžové, mandlové a trochu kokosové mouky. Pro soudržnost přidejte vejce nebo psyllium v malém mno

Trojúhelník

Jak předejít přejídání a podpořit klidné zažívání o Vánocích?

Zpomalte a jezte vědomě: vnímejte signály sytosti a mířte na 80–90 % nasycení. Po hlavním jídle pomůže 10–15 minutová procházka – je šetrná, podpoří trávení a celkovou pohodu.

Talíř vyvažte bílkovinou, vlákninou a kvalitním tukem, hlídejte pitný režim a u pečení zkuste mírně snížit cukr. Jako jemnou podporu lze zvážit doplňky stravy: před jídlem hořké bylinné kapky, ke „těžším“ chodům trávicí enzymy (např. laktáza při laktóze, α-galaktosidáza u luštěnin), dlouhodobě probiotika/symbiotika. Po jídle je příjemná tečka zázvor nebo mátový čaj.

Trojúhelník