Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

OOTOPIA

Webová stránka značky: OOTOPIA

Kdo je Ootopia?

Majitelé této značky jsou původem částečně Řekové a částečně Italové. Pozemek, který si vybrali pro své olivové háje, se nachází v kopcích nad přímořským městem Ermioni na Peloponésu v Řecku. Jejich odrůdy oliv jsou řecké, italské a španělské. Jak sami říkají -  v jádru nejsou nacionalisté, ale perfekcionisté, takže pro své oleje hledají zkrátka ty nejlepší odrůdy oliv a neřeší, z jaké země pocházejí. Jejich vizí je vytvořit přední světový olivový olejářský podnik, který bude produkovat řadu výjimečných extra panenských olivových olejů s výraznými organoleptickými vlastnostmi. Zároveň chtějí vzdělávat odborníky i nadšené gurmány, rozvíjet používání olivového oleje v gastronomii a posouvat hranice výjimečné kvality.

Ootopia hluboce respektuje přírodu a cení si znalostí a zkušeností, které jsou součástí tradičních a udržitelných pěstitelských postupů. Jejich výsledek optimalizuje pomocí nejmodernějšího olivového mlýna, kde může extrahovat a stáčet do lahví to nejlepší z přírody, aniž by složky nějak výrazně měnili nebo upravovali, a umožňují také úplnou sledovatelnost a transparentnost každého kroku procesu.

all-together

Kdo za Ootopií stojí?

V Ootopii si dobře uvědomuují, že nejdůležitějším prvkem jejich úspěchu jsou lidé, kteří se na tomto projektu podílejí. Na palubě proto mají osoby zapálené pro olivový olej, s prokazatelnými profesními zkušenostmi, jako jsou například:

Vedoucí projektu vývoje Dimitris Fotiadis - má 25 let zkušeností s rozvojem podnikání a řízením velkých projektů v oblasti nemovitostí a infrastruktury, a to po celém světě. Jeho vášní je udržitelný rozvoj a za cíl si stanovil integraci projektu Ootopia. Dimitris je držitelem titulů bakalář a magistr stavebního inženýrství a pracoval na získání titulu bakalář v oboru enologie a vinařství. V minulosti působil jako generální ředitel v několika začínajících společnostech.

Thanasis-Balabanis

Hlavní agronom a na mezinárodní úrovni certifikovaný degustátor olivového oleje Kostas Lyris - Kostas zasvětil svou kariéru snaze získat tu nejlepší chuť olivového oleje, jakou může řecká půda nabídnout. Je také mistrem směsí, což dokonale zapadá do filozofie Ootopie. Při výrobě jedinečných směsí spoléhá Ootopia na jeho mezinárodní zkušenosti degustátora olivových olejů.

Vedoucí provozu & administrativa Panorea Takoumaki - Panorea se stará o každodenní chod provozu. Je také právním zástupcem Ootipia. Má bakalářský titul v oboru geologie, magisterský titul v oboru GIS a pracuje na titulu MBA. Absolvovala šestiměsíční školení na profesionální úrovni v oblasti výroby olivového oleje - farm to table.

Vedoucí oddělení prodeje & marketing John Anairousis -  šíří povědomí o tom, že Ootopia vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů, které můžete na světě najít. Vede oddělení prodeje a marketingu a je nadšencem Ootopia olivového oleje jako potraviny s vysokou výživovou hodnotou, která je vyráběna udržitelným způsobem. John získal bakalářský titul v oboru obchod a marketing, magisterský titul v oboru mezinárodní marketing a titul MBA.

Estate správce Thanasis Balabanis - Thanasis je spolehlivý správce a dozorce pozemků. Stará se o to, aby byl olivový háj zdravý a v rovnováze s přírodou.

Šéfkuchaři s Michelinskou hvězdou Georgianna Hiliadaki & Nikos Roussos - špičkoví gastronomové, držitelé mnoha ocenění, tvůrci restaurace Funky Gourmet oceněné michelinskou hvězdou, toto dynamické duo s vášní vyvíjí pokrmy založené na autentických chutích a nápaditých kombinacích. Jejich přínos je pro Ootopia gastronomické objevy s olivovým olejem neocenitelný.

Architekt & filozof Anastasios Rigopoulos - jeho výjimečné návrhy vycházejí z jeho filozofického zkoumání vlivu lidských zásahů na přírodní harmonii a způsobů, jak zachovat přírodní rovnováhu. Jeho návrhy pro instalaci Ootopia lisovny olivového oleje jsou skutečně inspirativní.

Topos

Když Ootopia hledala ideální "topos" pro svůj podnik, okouzlil je poloostrov Ermionida. Je to nádherná přírodní oblast, která si získala jejich srdce, a kde se rozhodli umístit své sídlo. Malebné kopce nad starobylým městem Ermioniida nabízejí optimální podmínky pro pěstování oliv díky nízkému množství srážek, takže se oblast ideálně hodí pro pěstování původních řeckých odrůd oliv spolu s vybranými středomořskými odrůdami.

Poloostrov Ermionida, vzdálený pouhé dvě a půl hodiny jízdy od Atén, je obklopen zálivem Argolida a mořem Myrtoon Pelagos. Svěží mořský vánek vanoucí z historických ostrovů Spetses a Hydra dále zvyšuje úrodnost půdy. Ootopie je imaginární, idealizované místo, které má pro své obyvatele velmi žádoucí nebo téměř dokonalé vlastnosti. V této vlastní Ootopii vytvořili ideální místo, kde mohou vyrábět vlastní olivový olej, vítat své přátele, prohlubovat a rozšiřovat své znalosti o zemi a jejích pokladech a vychovávat komunitu znalců.

ootopia topos

Harmonie

Na tomto místě se snaží dosáhnout dokonalé harmonie těla a duše tím, že důmyslně zapojují všechny své smysly a činnosti. Hosté Ootopie se mohou procházet po okolí, přivonět si k tymiánu a oreganu, kochat se krásnou krajinou a cítit na tváři mořský vánek.

Doporučujeme navštívit zařízení na výrobu olivového oleje (viz obrázek níže), které je pečlivě navrženo tak, aby bylo plně v souladu s životním prostředím, a zároveň v souladu s Ootopia filozofií používat nejmodernější technologie, ale pouze jako prostředek k ochraně přírody a získávání toho nejlepšího z ní, nikdy ne k jejímu pozměňování. Nemluvě o tom, že se jejich návštěvníci mohou dokonce zúčastnit sklizně, absolvovat lekce ochutnávky olivového oleje a zakončit den sklenkou vína a revitalizujícím jídlem, které připraví jejich kuchaři.

olivový mlýn
3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem