Gaps dieta
GAPS jídelníček se vyznačuje vynecháním všech obilovin, rafinovaných cukrů a laktózy. GAPS strava je naopak plná kvalitních nasycených tuků v podobě kvalitního másla, sádla a kokosového oleje. GAPS recepty jsou bohaté na ořechy a semínka a také kvalitní maso. Důraz se klade také na způsob přípravy potravin. Přiklání se k návratu k tradičním metodám kvašení a nakládání atd. Základ této diety tvoří kvalitní a dlouho vařený vývar, který patří k tradičním jídlům v české kuchyni. To vše je doplněno kvalitními probiotiky.
Řazení produktů
Výpis produktů
Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří...
Funkční doplněk stravy s 13 000 mg kolagenu a 12 g proteinu v jedné dávce – tento...
Fermentovaná směs účinných zklidňujících bylin podpoří váš vnitřní klid a přinese...
Kombinace ašvagandy, šatavari a bazalky posvátné je navržena pro podporu ženského těla...
Směs obsahuje ostropestřec mariánský, artyčok a kurkumu, které jsou známé svými...
Attention (česky pozornost) je nootropický doplněk stravy navržený pro podporu...
Mořský hydrolyzovaný kolagen z ryb - 10 000 mg v prášku je určen pro každodenní...
Chelátová forma hořčíku v kapslích pro každodenní doplnění hořčíku. Je šetrná k trávení...
Fermentovaná bioaktivní směs adaptogenních bylin funguje jako podpora pro vaše tělo i...
Směs spór houby reishi, kopřivy a kurkumy je navržena jako podpora zmírnění sezónních...
Kef-Flamex je velmi aktivní bylinný doplněk stravy, který je třikrát kvašen s bylinami...
Chelátová forma hořčíku v prášku je určena pro každodenní doplnění hořčíku. Je šetrná k...
Spojení fermentovaného tribulusu, cordycepsu a červené řepy představuje kombinaci...
Co je to GAPS dieta?
GAPS (Gut and Psychology Syndrome), což volně přeloženo do češtiny odkazuje na to, jak obrovský vliv má střevní mikroflóra nejen na náš psychický stav, ale také na náš celkový zdravotní stav. Název této diety i její pravidla vychází z knížky Gut and Psychology Syndrome, jejíž autorkou je lékařka Natasha Campbel-McBride. Podkladem pro její práci a knihu jí byla téměř sto let stará dieta Dr. Sidney Haasse, která se zabývala léčbou zažívacích obtíží. Tato dieta je předchůdcem GAPS a jmenuje se Specific Carbohydrate Diet, tedy Specifická carbohydrátová (uhlovodanová) dieta nebo-li SCD.