70% čokoláda obohacena o MCT a kolagen - Togo, Plateau

179 Kč 3,98 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu, a kolagenový komplex. Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko. Má nízký glykemický index.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Příběh oblasti Togo, Plateau

Důležitost pralesa

Bean to bar čokoláda se 70% obsahem od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů typu Forastero a Amelonado, které rostou na západním pobřeží Afriky ve státě Togo, oblasti Plateau. Tato oblast je známá pro své krásné přírodní prostředí s tropickými pralesy a přírodními vodopády. Pralesní plocha se však za poslední desetiletí značně zmenšila, což má za následek degradaci půdy a ztrátu biologické rozmanitosti. Lesy byly vykáceny a vypáleny kvůli uvolnění prostoru pro zemědělství a také jako zdroj dřeva na podpal.

Toto kakao má plné tělo s příjemnými čokoládovými tóny, nízkou kyselostí, bylinnými a dřevitými tóny a kokosovou a mandlovou chutí.

 

Zajímavé je, že pěstování kakaa a kávy přispívá k ochraně togoských lesů. Těmto plodinám se totiž nejlépe daří, když jsou pěstovány mezi ostatními stromy a rostlinami, v tzv. agrolesnictví. Díky těmto plodinám mají proto zemědělci velkou motivaci nekácet stromy, ale naopak je chránit, což ve výsledku pomáhá zachovat biologickou rozmanitost. 

Farmáři

Místní farmáři kakaové boby suší a fermentují na přímém slunci, přikryté palmovými listy. Pro firmu Incacao od drobných zemědělských družstev za férovou cenu vykupuje Mistr Ouru, který také kontroluje jejich kvalitu a organizuje dopravu do skladu, kde jsou kakaové boby podrobeny ještě druhému kolu kontroly a třídění. Díky dodavateli pro Incacao mají drobní farmáři možnost prodávat kakao přímo na mezinárodní trh s kakaem bez řady prostředníků. Díky tomu dostávají férově zaplaceno. Snižuje se tak silně rozšířená chudoba, která je v tomto regionu značně rozšířená. 

Profil 70% čokolády Togo

  • Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
  • C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
  • Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko. Je doslazená kombinací přírodních sladidel inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe ovoce)
  • Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
  • Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
  • Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
    togo-badou

Doplňkové parametry

Kategorie: Fairtrade čokoláda
Obal: Papír
Obsah: 45 g
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Keto, Low carb, Biohacking, Certified Organic, Fairtrade, Bez alergenů
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie a Togo
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo
Proč koupit: Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.