70% hořká čokoláda, Semuliki Forest, Uganda

245 Kč –15 %
Hořká čokoláda 70 % kakao - Semuliki Forest, Uganda | TOSIER CHOCOLATEMAKER
245 Kč –15 % 209 Kč 3,48 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Vysokoprocentní hořká čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními broskvovými a ořechovými tóny. Perfektní jako dárek nebo když se chcete sami trochu rozmazlit.

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

70% hořká čokoláda Semuliki Forest od britské značky Tosier Chocolatemaker je vyrobena z těch nejkvalitnějších a udržitelným způsobem sklízených a férovým způsobem placených kakaových bobů z Bundibugyo, západní provincie Ugandy. Na produkci těchto bobů se podílí kolem tisíce drobných organických zemědělců, z toho jsou 52 % ženy. Výkup tohoto kakaa zajišťuje společnost Latitude Trade Co. (LTC), která pro drobné zemědělce poskytuje 6 sběrných míst, kde mohou čerstvé kakaové boby jednou do týdne odevzdat, a rovnou dostanou ve férových cenách v hotovosti i zaplaceno.

Společnost LTC se také stará o fermentaci těchto bobů. Její centralizované fermentační zařízení a sklad se nachází ve vesnici Bumate, na úpatí kopců vedoucích do hor. Místo je navrženo tak, aby využilo veškerého dostupného slunečního svitu a zároveň omezilo odtok z vydatných srážek. Kakaové boby jsou po sklizni 6-7 dní důsledně sušeny na slunci, a následně 5-6 dní fermentovány ve fermentačních boxech s 500kg kapacitou.

Stejně jako je tomu u vína, tak i každá sklizeň a odrůda kakaových bobů má naprosto jedinečnou chuť, která je pak následně umocněna pečlivě zvolenými profily pražení. Tosier své čokolády vyrábí většinou z minimálně 70% podílem kakaa vždy od jedné určité odrůdy tak, abyste mohli ochutnat a porovnat jemné a výrazné chutě a rozdíly mezi jednotlivými kakaovými odrůdami. Své čokolády vyrábí také pouze v 24kg mikrovárkách, takže z každé sklizně vznikne jen limitované množství čokolád. Vychutnejte si proto tuto unikátní a exkluzivní čokoládu i vy!

Čokolády Tosier jsou vyráběny z toho nejlepšího kakaa na světě - vybírají si pouze udržitelně pěstované kakaové boby z top 5% single estates z celého světa - v malé poctivé manufaktuře ve VB, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých várkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality. Tato čokoláda neobsahuje živočišné mléko, takže je vhodná i pro vegany, je přirozeně bezlepková, bez jakýchkoliv zbytečných dochucovadel.

Tato čokoláda získala v roce 2021 bronzové ocenění ve velmi prestižní soutěži Academy of Chocolate.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Obsah: 60 g
Ocenění: ACADEMY OF CHOCOLATE AWARD 2020, bronz.
Výrobce: Tosier Luxury Chocolatemaker
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.

Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.

Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?

Třídění

Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.

Pražení

Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.

Odstranění slupek a dotřízení

Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.

Mletí

Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.

Temperování

Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.

Odlévání do forem

Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.

Cocoa+Bean+Origins

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení