Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

70% tmavá čokoláda - Fairtrade Uganda Sleva: min. dat. trvanlivosti 05/2022 - 60 g

Vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními broskvovými a ořechovými tóny.

Využijte neuvěřitelné slevy na tak kvalitní bean to bar čokoládu - již se nebude opakovat.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
245 Kč –67 % 79 Kč / ks 1 317 Kč / 1 kg
70% tmavá čokoláda - Fairtrade Uganda Sleva: min. dat. trvanlivosti 05/2022 - 60 g
Hořká čokoláda 70 % kakao - Semuliki Forest, Uganda | TOSIER CHOCOLATEMAKER
245 Kč –67 %

70% tmavá čokoláda Semuliki Forest od britské značky Tosier Chocolatemaker je vyrobena z těch nejkvalitnějších a udržitelným způsobem sklízených a férovým způsobem placených kakaových bobů z Bundibugyo, západní provincie Ugandy.

Tato čokoláda získala v roce 2021 bronzové ocenění ve velmi prestižní soutěži Academy of Chocolate.

Výroba

Na produkci těchto bobů se podílí kolem tisíce drobných organických zemědělců, z toho jsou 52 % ženy. Výkup tohoto kakaa zajišťuje společnost Latitude Trade Co. (LTC), která pro drobné zemědělce poskytuje 6 sběrných míst, kde mohou čerstvé kakaové boby jednou do týdne odevzdat, a rovnou dostanou ve férových cenách v hotovosti i zaplaceno.

Společnost LTC se také stará o fermentaci těchto bobů. Její centralizované fermentační zařízení a sklad se nachází ve vesnici Bumate, na úpatí kopců vedoucích do hor. Místo je navrženo tak, aby využilo veškerého dostupného slunečního svitu a zároveň omezilo odtok z vydatných srážek.

Kakaové boby jsou po sklizni 6-7 dní důsledně sušeny na slunci, a následně 5-6 dní fermentovány ve fermentačních boxech s 500kg kapacitou.

Výrobce

  • Čokolády Tosier jsou vyráběny z toho nejlepšího kakaa na světě - vybírají si pouze boby z top 5% single estates z celého světa.
  • Vyrábí se v malé poctivé manufaktuře na anglickém venkově, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd.
  • Čokolády jsou vyráběny v malých várkách a výrobce se rozhodl dávat pouze jeden rok min. trvanlivosti.
  • Jde mu o to, abyste jedli nejčerstvější čokoládu, která ale nic neztratí na své chuti, ikdyž ji budete jíst po tzv. expiraci. 
  • Kvalitní kakaové boby se chovají úplně jinak než ty v levných čokoládách. Musíte ochutnat a pochopíte, co je tím myšleno.
  • Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Stejně jako je tomu u vína, tak i každá sklizeň a odrůda kakaových bobů má naprosto jedinečnou chuť, která je pak následně umocněna pečlivě zvolenými profily pražení.

 

Tosier své čokolády vyrábí většinou z minimálně 70% podílem kakaa vždy od jedné určité odrůdy tak, abyste mohli ochutnat a porovnat jemné a výrazné chutě a rozdíly mezi jednotlivými kakaovými odrůdami.

 

Své čokolády vyrábí také pouze v 24kg mikrovárkách, takže z každé sklizně vznikne jen limitované množství čokolád. Vychutnejte si proto tuto unikátní a exkluzivní čokoládu i vy!

Doplňkové parametry

Kategorie: Tmavá čokoláda
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 05/ 2022 - čokoláda v naprostém pořádku
Výrobce: Tosier Luxury Chocolatemaker
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb
Mezinárodní ocenění: ACADEMY OF CHOCOLATE AWARD 2020 - BRONZ
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.

Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.

Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?

Třídění

Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.

Pražení

Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.

Odstranění slupek a dotřízení

Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.

Mletí

Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.

Temperování

Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.

Odlévání do forem

Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.

Cocoa+Bean+Origins

Podobné produkty

100% hořká 'single origin' bio čokoláda, údolí Sambirano, Madagaskar
Organic
147 Kč bez DPH
165 Kč

Luxusní, 100% hořká čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio kakaových...

CHM-DCH100BIO
65% mléčná 'single origin' čokoláda, údolí Sambirano
Výprodej
97 Kč bez DPH
109 Kč
169 Kč (–35 %)

Luxusní mléčná čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších Grand Cru de...

CHM-MCH65
68% hořká 'single origin' čokoláda s kakaovými boby, údolí Sambirano
133 Kč bez DPH
149 Kč

Luxusní, vysokoprocentní tmavá čokoláda s kousky kakaových bobů je vyrobená z toho...

CHM-DCH68
70%  čokoláda obohacena o MCT a kolagen - Tanzánie, Kilombero
210 Kč bez DPH
235 Kč

Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu...

IC-DOT45