Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Jak připravit tu nejlepší grilovací párty

Jak nejlíp si zpestřit dlouhé letní večery, než posezením s rodinou a přáteli spojeným s ugrilováním nebo opečením něčeho dobrého? Ať už si rádi na grilu připravíte kvalitní maso nebo jste vegetariáni, co si s chutí opečou sýr, anebo vegani, co si rádi pochutnají na grilované zelenině, salátech a rostlinných náhražkách masa, naše tipy na kvalitní suroviny na grilování se budou hodit každému.

Ty nejlepší marinády

Příprava na perfektní grilovačku začíná už několik hodin, možná i den předem. Je třeba všechno maso řádně namarinovat. Buď si můžete umíchat marinádu vlastní přímo na míru svým chutím nebo můžete sáhnout po marinádách už hotových, v tom případě doporučujeme sadu multifunkčních dresingů od Hunter nad Gather, které můžete využít i k marinování. Výborná je i barbecue omáčka bez cukru a sladidel od stejné značky. 

V základu domácí marinády pak nesmí chybět kvalitní olej, ať už olivový nebo máslově lahodný avokádový. Umami chuť a krásnou karamelovou barvu dodá vašim grilovaným pokrmům raw kokosová amino omáčka v bio kvalitě od značky Ceylon Kokonati. 

Tip: Abyste svým hostům mohli nabídnout opravdu skvěle připravné maso nebo zeleninu s nezaměnitelnou chutí po grilování, neobejdete se bez pořádného grilu. Pro maximálně autentickou chuť jsou oblíbené grily na dřevěné uhlí, plynové či elektrické grily zase nabízí snazší obsluhu. Pro zamezení připalování surovin se hodí používat grilovací podložku.

Kvalitní sůl a koření dotáhnou marinádu k dokonalosti. Za nás můžeme s čistým svědomím doporučit sůl Redmond, která má unikátní sladko-slanou chuť, a kromě toho je také 100% čistá. Těží se totiž z naleziště starého více než 200 miliónů let, díky tomu nebyla ani v nejmenším vystavená modernímu znečištění. Redmonskou sůl si můžete vybrat v různých verzích. Přímo na grilování se perfektně hodí sůl ochucená nebo smíchaná s dalším kořením, jako je třeba Redmond sůl se sušeným česnekem, cibulí, s česnekem a pepřem nebo pepřem a sušenou citronovou kůrou.

Nebo použijte jednoduše sůl neochucenou a přimíchejte koření vlastní. Můžete sáhnout po předpřipravených kořenicích směsích. Pokud se však považujete za velké experimentátory v kuchyni a máte rádi exotické chutě, mkněte na nabídku provotřídního koření od Ceylon Kokonati.


Dipy nesmí chybět na žádném stole

Mezi takovou českou klasiku mezi dipy patří majonézy, kečupy a samozřejmě hořčice. Přeborníky na majonézy a nově i vychytané kečupy bez přidaného cukru je opět značka Hunter and Gather. Jejich majonézy jsou unikátní v tom, že jako základ používají avokádový olej (mají samozřejmě i verzi pro ty, co jsou spíše na klasiku z olivového oleje). Na grilovací párty se rozhodně neztratí ani jejich ochucené limitky, jako je majonéza s uzenými jalapeňo chilli papričkami, křenová nebo s osvěžující chutí španělských citronů. 

Dresingy (nejen na saláty)

Kvalitní zelenina je základ. Ale teprve vychytaný dresing je to, co obyčejnou nakrájenou zeleninu pozvedne na dokonalý, lehký a osvěžující salát. Jako dresing můžete použít už ty hotové, multifunkční od Hunter and Gather, co jsme doporučovali už na marinády, nebo si umíchat skvělý domácí dresing z olivového Acaia oleje, Bragg jablečného octa, amino omáčky a bylinek. Salát bude výborně chutnat i s krémovými avokádovými majonézami. 

Co přinést jako dárek, když se na grilovací párty chystáte jako host?

Chybu rozhodně neuděláte s dárkovou sadou 6 druhů koření skvělé a krásně zabalené jsou i dárkové sady dresinků a omáček od Hunter and Gather, nějaká zahradní dekorace nebo sada ochucených solí od Redmond. Tyto dárky se pak dají použít a rovnu vychutnat už při párty. Jako dárek pro hostitele nebo sladký dezert po grilování se též dobře hodí některá z kvalitních čokolád z vysokým obsahem kakaa. A nebojte se grilovat můžete třeba také na podzim:)