Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Vegetology – revoluční veganské doplňky stravy

Jste vegetarián či vegan? Nebo jen dáváte přednost rostlinné stravě před živočišnou? Ať už se vyhýbáte živočišným produktům, nebo vám záleží na ekologickém přístupu k vašemu živobytí na této planetě, přinášíme vám britskou značku Vegetology, která dbá na udržitelnost, kvalitní složky a vysokou účinnost jejich doplňků stravy.

 

Člověk by řekl, že v dnešní nebude problém sehnat kvalitní doplňky stravy, které by odpovídaly filosofii veganství, ale opravdovou kvalitu aby člověk pohledal. Doporučujeme vám přečíst si i náš článek Vegetariánská a veganská strava.

 

Filosofie značky Vegetology

Tým zkušených vědců stojící za Vegetology věří, že vše, co potřebujeme, najdeme v přírodě. K výrobě doplňků stravy jsou použity nejkvalitnější a nejčistší ingredience, které jsou získané ekologickým, etickým a udržitelným způsobem.

  • Zlepšování zdraví pro každého – od dětí po těhotné, vegani i vegetariáni, všichni mají mít šanci a možnost zlepšit své zdraví.
  • Zpochybňování norem – neustálý vývoj je to, co žene tuto značku dopředu. Vývoj nových vitaminů, minerálů a dalších živin probíhá nejen pro dobro zákazníků, ale i životního prostředí.
  • Vytváření výjimečných produktů – Vegetology nepustí na trh nic, s čím by nebyli absolutně spokojeni. Nenajdete tu žádnou ostrou pachuť, vše se ladí do posledního detailu. Navíc se můžete spolehnout, že nehrozí riziko, že by výrobky spolu špatně fungovaly.
  • Ohled na životní prostředí – je pro tuto značku velmi důležitý, stejně jako zohlednění uhlíkové stopy ve všech směrech výroby.
  • Hrají svou roli – tým z Vegetology je si vědom, že sám svět nezmění. Ale pokud pomohou zlepšit zdravotní stav více lidí, aniž by zatížili či poškodili planetu, udělali práci, která za to stojí.

 

A jaké produkty najdete u této značky?

Jejich vegetariánské a veganské doplňky stravy pochází z etických zdrojů. Ve složení nenajdete ani lepek. Značka disponuje registrací u Vegan Society a Vegetarian Society. Chtěli bychom zmínit i jejich obaly, které jsou vyrobeny z ekoplastu z cukrové třtiny – ten je CO2 neutrální a zcela se rozloží do 10 let.

 

Vitamin D3

Vitamin D3 od Vegetology využívá inovativní rostlinný vitamin D3 získaný z lišejníků. Můžete si ho zvolit ve formě spreje, nebo v tabletách. Sprej obsahuje 150 dávek na 30 dní – denně byste měli užít 5 stříknutí (25 µg = 1000 IU vitaminu D3), případně si lze krásně dávkování přizpůsobit.

Vegetology_vitamin D3Sprej je také skvělou volbou pro děti, které často nechtějí užívat nic na lžičku či tabletky – jednoduše dětem vstříknete do pusinky a je hotovo. 😊

Tablety jsou vhodné pro kohokoliv, kdo je zvládne pojmout – tabletky jsou malé a jsou určeny ke žvýkání/rozdrcení/spolknutí – dle preference. Vegetology_vitamin D3_kapsle

Proč suplementovat vitamin D3?

Vitamin D3 je známý také jako sluneční vitamin, protože si ho naše tělo vyrábí v pokožce prostřednictvím slunečního záření. Tento vitamin je nezbytný pro zdravé kosti, zuby a u dětí pro správný růst, dále pro imunitní systém a pro prevenci nemocí. Dle některých výzkumů existuje možnost, že i obezita souvisí s nízkou hladinou vitaminu D. Vitamin D3 se také podílí na procesech v naší nervové soustavě, ovlivňuje serotonin, který je důležitý pro naši dobrou náladu – pokud tedy máme správnou hladinu vitaminu D3, můžeme tím přispět ke zlepšení nálady a podpořit tak naši celkovou duševní pohodu. [4]

 

 

 

Omega-3 EPA a DHA

Omega-3 jsou nenasycené mastné kyseliny. Existují různé druhy, nicméně pro náš organismus jsou důležité tři:

  • EPA = kyselina eikosapentaenová – je důležitá pro zdraví srdce a cév.
  • DHA = kyselina dokosahexaenová – je důležitá pro správné fungování mozku a napomáhá zdravým očím.
  • ALA = kyselina α-linolenová.[2]

EPA a DHA se nacházejí v mořských řasách a fytoplanktonu, které potom konzumují ryby, proto jsou poté i ryby zdrojem těchto dvou kyselin (např. sleď, makrela, sardinky, losos, siven). ALA se oproti tomu vyskytuje v rostlinách, ale např. i v lněném semínku, vlašských ořeších či chia. [2]

Proč suplementovat omega 3?

Vegetology_omega3Omega 3 jsou pro naše tělo základní živiny, bohužel si je naše tělo neumí vyrobit, ve stravě jich nepřijímáme dost anebo ne dostatečně kvalitní. Avšak díky omega 3 správně fungují naše orgány, především srdce, mozek a oči. Omega 3 mají zásadní vliv na snižování krevního tlaku, cholesterolu, pomáhají při zánětech kloubů, pomáhají předcházet demenci, depresi, astmatu, migréně a cukrovce – případně je pomáhají zmírňovat. [3]Vegetology_omega3 natur

Omega-3 EP a DHA od Vegetology využívá jako zdroj mikrořasy, které jsou pečlivě pěstovány v kontrolovaných nádržích ve specializovaném závodě. Tím je zajištěna především bezpečnost, že se jedná o kvalitní a neznečištěný zdroj, což je v dnešní době problém, protože moře a oceány jsou zaplavené plasty a mnoho ryb obsahuje mikroplasty a těžké kovy (o mikroplastech si můžete přečíst např. zde).

V nabídce najdete dva druhy – bez příchutě či s příchutí pomeranče.

Doporučená suplementace je již pro děti od kojeneckého věku, omega 3 je tedy určen pro celou rodinu.

 

Vollagen – Rostlinný kolagen

Vegetology_vollagenKolagen je nezbytnou součástí každé naší buňky. Můžeme říci, že od 30. roku života začíná množství kolagenu v našem těle ubývat a tělo si již neumí potřebné množství samo vyrobit. Proto se doporučuje, aby lidé 30 let a výše začali kolagen pravidelně užívat. Dnes se zdůrazňují především pozitivní účinky na pleť, vlasy a nehty, ale zdaleka to nejsou jediné benefity kolagenu. Vše o kolagenu si přečtěte zde v našem článku.

Nicméně najít kvalitní kolagen v rostlinné formě pro vegetariány a vegany není snadné. Vegetology přichází s inovativním produktem, ve kterém je komplex aminokyselin v přesném poměru jako u kolagenu živočišného původu.

 

Multivitaminy pro přesné zacílení

Vegetology nabízí i několik multivitaminů, pojďme si je představit.

Bone Care – Vitaminy na klouby a kosti

Vegetology_bone careVegetology sestavilo účinný veganský doplněk na podporu kloubů a kostí – obsahuje jedinečnou směs fytodroitinu a glukosaminu, která je doplněna o vitaminy a minerály, jenž umocňují podporu výrobku – vápník, hořčík a vitaminy C, D3 a K2.

V čem je produkt tak výjimečný? Běžné doplňky stravy pro klouby a kosti obsahuje chondroitin – ten se však získává ze žraločí chrupavky. Jelikož Vegetology jde jinou cestou, vynalezli fytodroitin (též phytodroitin), která je 100 % rostlinnou alternativou. [5]

Tento multivitamin využijí všichni, kdo chtějí podpořit zdraví svého pohybového aparátu, všichni, kdo sportují anebo ti, co se léčí s osteoartrózou nebo revmatoidní artritidou.

 

Pregnancy Care – Multivitamin pro těhotné a kojící

Vegetology_pregnancy careAť už miminko plánujete, jste těhotná nebo kojíte, i pro vás Vegetology sestavilo veganský multivitamin, který vás ve všech těchto obdobích plně podpoří a přesně dodá to, co vy a vaše miminko potřebujete. Samozřejmostí je obsah kyseliny listové, dále L-methylfolát vápenatý, vitamin D3 a 20 esenciálních živin.

Zde si pojďme objasnit pojmy – kyselina listová a L-methylfolát vápenatý. Kyselina listová je synteticky vytvořená, folát je přirozenou formou vitaminu B9 (vyskytujete se v zelené zelenině – brokolici, salátu, kapustě, špenátu aj.). Udává se, že většina těl těhotných žen zvládne kyselinu listovou přeměnit tak, aby ji tělo využilo, ale samozřejmě mohou existovat výjimky, kde je efektivnější přijímat folát. [6]

 

Menopause – Vitaminy a minerály pro ženy v přechodu

Vegetology_menopauseDenní multivitamin vyvinutý pro ženy v menopauze umí pomoci od jejích negativních projevů. Obsahuje 23 vitaminů (např. B6 pro podporu hormonální aktivity a B1 a B12 pro normální funkci nervového systému) a minerály se sójovými izoflavony, šalvějí a ašvagandou.

 

 

 

 

 

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články:

Na cestě k dlouhověkosti I. – spermidin

Hořčík – jeden z nejdůležitějších minerálů

Vitamín D – co způsobuje jeho nedostatek?

 

Použité zdroje:

[1] It's in our nature

[2] Omega-3 nenasycené mastné kyseliny

[3] Omega 3 – Health Benefits of Nutrition

[4] Vitamin D3: Benefits, Sources, Deficiency and Risks

[5] Vegetology: PhytodroitinTM

[6] Should you take folic acid or folate during pregnancy? Experts explain the supplements causing confusion online

 

LinkedIN Instagram