NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

Belgický krém Crunchy Speculoos křupavá textura, skořicovo-zázvorová chuť - 125 g

Novinka
Značka: INCACAO
115 Kč 0,92 Kč / 1 g
Skladem (>3 ks)

Sušenky Speculoos jsou klasické belgické sušenky se skvělou křupavou texturou a lehce karamelizovanou, téměř-ale-ne-úplně-zázvorovou příchutí. Krém je slazen alternativním, keto-friendly, sladidlem thaumatinem. Neobsahuje cukr.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao vás ohromí křupavou texturou populárních belgických sušenek speculoos se skořicovo-zázvorovou příchutí.

Po upečení se sušenky rozdrtí na jemný prášek, smíchají se s kouzelnými přísadami (čti: rostlinnými oleji) a vytvoří se z nich hladká, ale zároveň křubavá, roztíratelná hmota, které se někdy říká také Crunchy Cookie Spread.

Barvou a konzistencí se podobá arašídovému máslu. Nenechte se však mýlit, jedná se o lahůdku skrz naskrz.

Použití

  • Tento lahodný křupavý krém si můžete namazat na toasty, bagety, palačinky nebo vafle.
  • Použijte ho jako dip na kousky hořké čokolády, preclíky nebo (světe div se!) zeleninu, jako je mrkev nebo celer.
  • Nebo to můžete to udělat úplně jednoduše a použít ho jen jako dip na lžíci - dlouho se v kuchyni neohřeje.
  • Nejlépe je skladovat při teplotě 18 - 24 oC.

Co je to speculoos/ speculaas?

  • Speculoos je obecný název pro druh křupavých sušenek, které pocházejí z Belgie.
  • Biscoff je název specifické sušenky Speculoos vyráběné společností Lotus.
  • Speculaas jsou ploché sušenky ve tvaru obrázku a jsou oblíbené zejména kolem svátku svatého Mikuláše a v době adventu.
  • V posledních desetiletích se však stalo normální jíst tyto sušenky po celý rok, zejména s kávou nebo čajem, případně se zmrzlinou.
  • Speculoos se vyrábí a konzumují hlavně v Belgii a speculaas v Nizozemsku, dále v německém Vestfálsku a Porýní, Lucembursku a severní Francii.
  • Značka Lotus ovšem tyto sušenky zpopularizovala po celém světě.

Složení

  • sušenky speculaas 35%
  • polydextróza
  • máslo (mléko)
  • erytritol
  • sušená syrovátka
  • proteinový prášek
  • směs koření speculaas (skořice, hřebíček, zázvor, nové koření, muškátový oříšek, koriandr, muškátový květ, kardamom)
  • kypřící látka: uhličitan sodný
  • vanilkové lusky
  • emulgátor: lecitin (GMO FREE slunečnice)
  • mořská sůl
  • řepkový olej
  • kakaové máslo
  • ghí
  • sladidlo: thaumatin (ovoce katemfe).
  • Alergeny: Vyrobeno v zařízení, které zpracovává také obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko, arašídy, vlašské ořechy a sezam.

Výživové hodnoty (100 g)

  • Energie: 349 kcal / 1011 kJ
  • Tuky: 34,6 g
    z toho nasycené: 14,6 g
  • Sacharidy: 18,7 g
    z toho cukry: 2,2 g
    z toho polyoly: 15,7 g
  • Vláknina: 34,0 g
  • Bílkoviny: 6,3 g
  • Sůl: 0 g

Přínosy použitých surovin

1. PREBIOTICKÁ ROZPUSTNÁ VLÁKNINA POLYDEXTRÓZA: má nízkou kalorickou hodnot (asi 1 kcal/g). Používá se jako plnidlo a nahrazuje strukturu a texturu sacharózy (stolního cukru). Tato rozpustná vláknina má glykemický index (GI) 4 až 7.

Namísto klasických keto a low carb schválených vláknin, jako jsou:

  • rozpustná čekanková vláknina (známá jako inulin s GI 14, maximální spotřeba 60 g/den)
  • rozpustná kukuřičná vláknina (známá jako rezistentní maltodextrin s GI 25, maximální spotřeba 45 g/den)
  • rozpustná tapioková vláknina (známá jako isomalto-oligosacharid s GI 35, maximální spotřeba 30 g/den)

jsme raději zvolili tuto syntetickou prebiotickou vlákninu, polydextrózu, abychom mohli snižovat používání těchto koncentrovaných "přírodních" vláknin s výjimkou našich karamelových pomazánek. Přestali jsme používat marketingové triky typu "zcela přírodní...".

Med, obiloviny a banány (zralé banány mají GI 130!) jsou také "přírodní", stejně jako řepný a třtinový cukr, proto nadměrné používání "přírodních sladidel" způsobuje inzulinovou rezistenci a cukrovku.

  • Omezujeme používání inulinu, rozpustné kukuřičné a tapiokové vlákniny, protože způsobují nadýmání a měkkou nebo řídkou stolici.
  • Některé mají navíc vysoký GI, a denní příjem je tak omezený, a způsobuje tělu velkou zátěž.

Polydextróza má nejvyšší denní příjem 90 g, méně zatěžuje organismus a mnohem lépe zlepšuje střevní flóru a mikroby tím, že fermentací této prebiotické vlákniny vznikají 3 hlavní krátké mastné kyseliny (acetát, propionát a butyrát), které mohou ovlivňovat systémový metabolismus mastných kyselin prostřednictvím modulace exprese genů hostitele a poskytování substrátu pro buněčné katabolické a anabolické reakce.

2. ERYTHRITOL: jedná se o přírodní alkoholový cukr. Je zcela odlišný od ostatních alkoholových cukrů a je velmi bezpečný. Má pouhých 6% kalorií jako klasický cukr a dosahuje 70% sladkosti cukru.

Na rozdíl od klasického cukru však bezpečně prochází tělem nedotčený, s nulovou metabolizací, protože ho tělo nedokáže rozložit. Při konzumaci erythritolu nedochází k žádné změně hladiny krevního cukru nebo inzulínu, protože má glykemický index (GI) pouze 1 na rozdíl například od glukózy, která má GI 100.

Co je to 'Nízký glykemický index': kromě diabetiků 1. a 2. typu má více než 50 % populace malou rezistenci na inzulin. Inzulín je nejdominantnější hormon a je naprosto zásadní pro zdraví, je zodpovědný za více funkcí, jednou z nich je glykolýza (oxidace glukózy). Jeho protějškem je hormon glukagon, který je zodpovědný za lipolýzu (oxidaci tuků). Pokud je inzulín vysoký, je u zdravých jedinců sekrece glukagonu zcela utlumena.

3. GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.

Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

4. THAUMATIN: přírodní sladidlo z afrického ovoce, který však tělo metabolizuje jako protein, proto nezanechává stopy jako jiná sladidla a je zcela bezpečný.

Ve srovnání se stévií, monkfruit i stolním cukrem má toto sladidlo index sladkosti 3000.

incavalley-crunchy-speculoos

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechová másla a krémy
Obsah: 125 g
Specifikace: Keto, Low carb, Biohacking, Bez přidaného cukru, Bez palmového tuku, Bez sóji, Ořechový krém, Vegetarian
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie
Vhodné pro: Vegetarián-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jedinečné složení vhodné pro zdravý životní styl, jakoukoliv dietu, při které se chce držet správná váha nebo zhubnout. Vyvinuto slavným belgickým gastronomem, Vincentem Bulteelem.
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LH Avatar autora | 1.2.2023
Výborný krém s křupinkami! Zázvor nejde cítit, chutná i dětem. Opravdu doporučuji, je to velká mňamka!
P Avatar autora pravebio.cz (Administrátor) 1.2.2023
Ano, Luci, je. Honza majitel jí jedno balení denně sám. (: A to není na sladké či ořechová másla všeobecně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.