Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Bambusové náplasti pro nejcitlivější pokožku – super vynález od protinožců

Značku PATCH založil v roce 2016 James Dutton. Impulsem k tomu byli jeho dva synové – jeden měl na náplasti alergii a druhý nesnášel, když se mu na pokožku nanášel jakýkoliv antiseptický nebo hojivý přípravek. Po prozkoumání konvenčních náplastí James zjistil, že se v jejich složení skrývá celá řada chemikálií, které rozhodně nejsou vhodné nejen pro alergiky, ale měl by se jim vyhnout i běžný uživatel. Rozhodl se vymyslet přírodní hypoalergenní náplasti, které by jak chránily poranění, tak zároveň pomáhaly urychlovat jejich hojení, odpadla by tedy potřeba nanášet další hojivé přípravky.

James-Dutton-PATCH-strips

Konvenčním náplastem se raději vyhněte

application-medical-adhesives-300x300

Hlavním problémem u běžně dostupných náplastí je jejich prakticky nezjistitelné složení. Zkuste si vygooglit složení náplastí, které máte právě doma v lékárničce, nebo se mrkněte na krabičku. Nejspíš najdete, že se náplasti skládají z polštářku, který je z upravené bavlny a dalších přírodních i upravených vláken. Ve většině případů je tato bavlna bělená chlorem, podobně jako je tomu u vložek, tamponů a dalších hygienických potřeb.

Samotná náplast pak může být z PVC, PE či PU anebo látková. V případě plastu je sice víceméně voděodolná, ale zase nedovolí zranění dýchat a tím se zpomaluje přirozený proces hojení. V případě látkové náplasti je zase ten stejný problém s chemickým bělením chlorem. Lepidlo, kterým náplasti drží na pokožce, jsou pak obvykle buď na bázi latexu, nebo akrylátu. Obě uvedené látky mohou způsobovat alergické reakce. Do některých typů lepidel se navíc stále ještě přimíchávají živočišné složky, náplasti pak nejsou vhodné pro vegany a někdy ani pro vegetariány.

Co pak nevidíme a prakticky nezjistíme, je to, že polštářek náplasti nebo samotná náplast mohou být kromě toxických bělidel napuštěny dalšími látkami, jako jsou parabeny, thimerosal a další.

Proč náplasti Patch?

Před nedávnem se začalo řešit bělení bavlny chlorem a jeho dopad při použití v hygienických nebo kosmetických potřebách. Je jasné, že nechceme, aby naše intimní partie nebo pokožka na obličeji přišly s takových rizikovým materiálem do styku. A co teprve na narušenou kůži? U PATCH náplastí máte jistotu (garantovanou certifikátem), že použitý materiál je 100 % bio, bez toxických bělidel a dalších škodlivých přídatných látek.

PATCH náplasti jsou vyrobené kompletně z bambusových vláken. Díky tomu jsou krásně prodyšné a plně kompostovatelné (včetně krabičky, ve které jsou dodávány). Bambus navíc patří mezi udržitelné suroviny. Tato tropická tráva totiž velice rychle roste (má přírůstek až 1 m za rok) a na rozdíl od bavlny nemá velké nároky na vodu či hnojení. Navíc má ohromné multifunkční využití – dá se jíst, používá se pro výrobu papíru, stavebního materiálu, textilu, vyrábí se z něj různé doplňky v dřevěném stylu a stal se i základem pro výrobu ekoplastu. O bambusu toho rozhodně ještě uslyšíme :).

PATCH_suitable_2048x2048

PATCH náplastí drží díky hypoalergennímu lepidlu – Pressure Sensitive Adhesive (PSA) založenému na kombinaci přírodních minerálů a nanotechnologie. Žádný latex ani akrylát v něm rozhodně nenajdete. Díky němu jsou náplasti vhodné i pro silné alergiky a velmi malé děti. Náplasti nejsou testované na zvířatech a jsou vhodné i pro vegany.

patch 4patch 3patch 6

Aktivní složky v Patch náplastech

Náplasti PATCH jsou navíc obohacené o přírodní hojivé složky. Pojďme se podívat, co umí:

  • Aktivní uhlí – absorbuje různé nečistoty a infekce z menších ran a díky tomu urychluje jejich hojení. Bambusové náplasti s černým uhlím jsou extra vhodné na ošetření různých štípanců nebo zadřených třísek.
  • Aloe vera – zklidňující rostlina s hojivými a chladivými účinky. Náplasti s aloe jsou proto skvělé na drobné popáleniny nebo puchýře.
  • Kokosový olej – obsahuje kyselinu laurovou, které je známá tím, že ji naše tělo dokáže použít jako ochranu před škodlivými mikroorganismy. Přetvoří ji na látku zvanou monolaurin, která účinně bojuje proti virům, bakteriím i plísním. Kokosový olej najdete v dětských náplastech PATCH s veselým pandím vzorem. Jsou speciálně navrženy na různé škrábance a oděrky, a jsou dostatečně jemné i pro novorozence.

71udrbu8_1l._sl1500_

 

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články:

Jak si připravit netoxickou lékarničku první pomoci

Co si s sebou sbalit na túru?

Jak vznikla první zero waste kosmetika na světě?