Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Jak si připravit netoxickou lékarničku první pomoci

Mít po ruce ověřené produkty, které fungují jako účinná první pomoc při různých problémech se hodí vždy, ne jen v létě a na cestách. Ale přece jen v létě a při cestování jsme více náchylnější na různá poranění, odřeniny, spálení od sluníčka, štípance od hmyzu, cestovní nevolnost nebo sportovní zranění všeho druhu. Na jaké produkty nedáme dopustit my a doporučili bychom je všemi deseti i vám?

Náplasti Patch

Náplasti jsou takový základ každé domácí lékárničky. Věděli jste ale, že je u konvenčních náplastí velice těžké zjistit přesné složení? Většinou jsou z PVC, chlorem bělené bavlny a lepidla na bázi latexu nebo akrylátu. Prakticky nezjistitelné je pak to, jestli polštářek náplasti nebo samotná náplast nejsou kromě toxických bělidel napuštěny dalšími látkami, jako jsou parabeny, thimerosal a další. Citlivější pokožce nebo alergikům mohou tyto konvenční náplasti způsobovat podráždění nebo alergické reakce. Ale i lidé s nereaktivní pokožkou by si měli dát pozor. Zmíněné látky určitě na pokožce, kterou následně proniknou do krevního oběhu, nechcete. Natožpak na otevřené zranění.

Náplasti Patch jsou v našem sortimentu čerstvou novinkou, ale už teď jsme si je my i naši zákazníci z několika důvodů zamilovali - jsou 100% přírodní z bambusových vláken a chlorem nebělené bavlny a jsou kompletně rozložitelné, takže nezatěžují životní prostředí. Navíc jsou obohacené o léčivé složky, jako je aloe vera, kokosový olej nebo aktivní uhlí. Díky tomu poranění nejen kryjí a chrání, ale také urychlují jeho hojení.

Jíl Redmond

Bentonitový jíl je naprosto univerzální prostředek, který můžete využít jako první pomoc na pokožku i zevnitř. Při vnitřním užití pomáhá snižovat kyselost žaludečních šťáv a přináší tak akutní úlevu při různých zažívacích potížích, jako je třeba průjem nebo žaludeční nevolnost. Z dlouhodobého hlediska pak celkově zlepšuje trávení a činnost střev. Při vnějším užití je výborný na různé štípance od hmyzu nebo požahání od kopřiv. Pokožku dokáže zklidnit a ochladit a zároveň do sebe zvládne výborně natáhnout a absorbovat toxiny, takže zmírňuje třeba i účinek včelího jedu po bodnutí. Je skvělý i na urychlení hojení různých ranek, škrábanců, odřenin nebo třeba i na opary. Redmond jíl můžete vybrat ze dvou variant - sypký, který je potřeba ještě smíchat s vodou nebo ve formě hydratovaného gelu, který můžete rovnou použít. Na cesty doporučujeme určitě praktický hydratovaný gel (ten ale nemůžete užívat vnitřně) na doma pak klasický sypký jíl.

Dezinfekční sprej Odylique

Dezinfekce se v posledních měsících stala kvůli krizové situaci horkým zbožím. Mít u sebe dezinfekční sprej se však hodí pořád, speciálně na cestách. Ne vždycky je po ruce tekoucí voda a mýdlo, abychom si mohli umýt ruce. Klasické spreje ale obsahují velké množství alkoholu, který sice ruce vydezinfikuje, ale při delším používání pokožku rukou hodně vysušuje, což může vést k popraskání. Narušená pokožka je pak jako otevřené dveře pro různé bakterie a nečistoty. Dezinfekční sprej na ruce s měsíčkovou tinkturou, tea tree olejem a citrusovými oleji od Odylique sice také obsahuje alkohol, ale kromě toho i pečující a hojivé bylinkové výtažky a rostlinný glycerin. Tyto složky o namáhanou a přetěžovanou pokožku rukou pečují a zabraňují jejímu vysychání. Sprej velice rychle zasychá a nezanechává nepříjemný ulepený pocit. Pokožku nevysušuje, naopak máte po aplikaci příjemný a vyživený pocit. A navíc naprosto božsky voní! Což u dezinfekce není až tak obvyklé :).

SOS první pomoc pro vaši pokožku

Antibakteriální ošetřující Spot On sérum s tea tree a zinkem od Odylique by nemělo chybět v žádné kabelce ani cestovním zavazadle. Je skvělé pro lokální použití ne jen na akné a různé kožní neplechy, ale přináší rychlé zklidnění a dezinfekci i při použití na různé štípance, bodnutí, popálení či drobné ranky a vyplatí se tak přidat i do seznamu věcí, co sbalit na chatu. Je výborným pomocníkem i na opruzeniny a při kvasinkových infekcích.