Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Co potřebují děti při návratu do školy kromě učebnic?

Nástup do školy nebo do školky není nikdy jednoduchý a speciálně teď v téhle podivné a nelehké době. Jde o změnu, se kterou se musí dítě i rodič vyrovnat, zvyknout si na nový řád, nové lidi kolem sebe, změnu prostředí apod. Některé děti to zvládají v pohodě, jiným to dělá větší problém. To je asi jak s námi dospělými, každý se vyrovnáváme se změnami a socializujeme se jinak. V tomto článku vám přinášíme tipy na přírodní doplňky stravy a produkty, které mohou vašim dětem přechod do škol usnadnit a zároveň podpořit jejich imunitu a odolnost v tomto náročnějším podzimním období.

Na soustředění

ADHD a hyperaktivita jsou u dnešních dětí velmi skloňovanými pojmy. Toto téma je poměrně složitější a zasloužilo by si svůj vlastní článek, protože za těmito problémy (stejně jako za většinou zdravotních problémů) stojí strava a životní styl celkově a někdy to může být i odpověď dětí na nesmyslné a zastarale nastavené podmínky ve státních školských institucích, ale to by bylo opravdu na jinou debatu.
Jako přírodní řešení a první pomoc pro zklidnění dětí můžete vyzkoušet novinku od North American Herb and Spice, Zklidňující kapky s výtažky z chmele a heřmánku. Kromě těchto zklidňujících bylin obsahují také oreganový a skořicový olej. Oba tyto oleje podporují odolnost organismu (oreganu se také přezdívá přírodní antibiotikum), skořice navíc podporuje činnost mozku, kognitivní a paměťové funkce a soustředění. Kapky jsou navíc doslazené jakonovým sirupem a dochucené mátovým a pomerančovým olejem, aby vašim dětem chutnaly :). Tyto kapky nemusíte dávat jen školákům, jsou skvělé i pro menší děti třeba na zklidnění před spaním, když nemůžou usnout.

Jako prevence

SUPERDŮLEŽITÝ VITAMÍN D
Nedostatek vitamínu D je jednou z příčin, proč tolik lidí v zimě a na jaře onemocní. Vitamín D je totiž zásadní pro naši imunitu. Jeho nejlepším přírodním zdrojem je sluneční záření, díky kterému si ho naše tělo začne samo vytvářet. No a v těchto na sluneční paprsky chudých obdobích ho máme logicky málo. Častým omylem je tvrzení, že by vitamín D měli doplňovat hlavně vegani a vegetariáni, že ostatní jej získají z ryb. V našich podnebních podmínkách nemá skoro nikdo přístup k čerstvým, kvalitním a tučným rybám, které jsou na tento vitamín obzvláště bohaté. A i kdyby, tak bychom ryby museli jíst každý den a u většiny z nás se na talíři objevují maximálně jednou do týdne. Takže vitamín D by měli se začátkem podzimu a přes celou zimu až po začátek jara doplňovat všichni!
Jak jej ale nenásilně dostat do dětí? Některé starší ročníky si možná ještě pamatují na povinnou lžičku rybího oleje nevábné chuti i vůně, kterou museli spolknout po příchodu do školky. S dětským rybím olejem z aljašského lososa od North American Herb & Spice tenhle problém odpadá - je totiž doslazený hroznovým sirupem a ochucený a ovoněný pomerančovým extraktem a skořicí. Kromě vitamínu D je tento doplněk stravy bohatý také na vitamín A a nenasycené mastné kyseliny (obsahuje 37 různých polynenasycených kyselin, včetně omega-5, omega-6 a omega-9), které jsou taktéž důležité pro činnost mozku a  na soustředění.
PRO ZDRAVOU MIKROFLÓRU
Probiotika neboli prospěšné bakterie v našich střevech slouží nejen k trávení potravy, ale jsou také jedním z pilířů naší imunity. Mají toho však na starosti mnohem víc, někteří vědci jej dokonce označují za nově objevený orgán. O tom, co všechno probiotika umí, si můžete přečíst článek tady. Aby se vám ty správné bakterie ve střevech dobře rozmnožily, je potřeba jim dodat i látky (prebiotika), kterými se živí. Jsou to například různé zakysané a fermentované výrobky - kysané zelí, kimči, miso, kombucha apod. Pokud doplňujete probiotika ve formě doplňků stravy, sáhněte po těch, které už v sobě mají rovnou i prebiotika, tzv. symbiotika. Pro děti i celou rodinu jsou vhodná symbiotika s banánem a baobabem Family od Living Nutrition.
NA DEZINFEKCI
Dezinfekce na ruce se hodí vždycky, vždyť kolikrát cestujeme v přeplněném MHD, držíme se ochytaných madel, platíme v obchodech, chytáme se klik na úřadech apod. a nemáme pak možnost si umýt ruce. Ať už je váš postoj k dezinfikování rukou jakýkoliv, v současné době se tomu skoro nikdo nevyhne - povinně si musíte vydezinfikovat ruce před vstupem do úřadů, obchodů nebo i děti před vstupem do školy. Hlavní účinnou složkou většiny dezinfekcí je alkohol, který narušuje škodlivé mikroorganismy. Konvenční dezinfekce však mohou kromě alkoholu obsahovat také jiné syntetické a dráždivé látky. Proto dejte raději na osvědčené přírodní produkty a děti do školy i sebe do práce vybavte dezinfekcí na přírodní bázi.
Dezinfekce na ruce od Odylique má certifikované přírodní složení a na rozdíl od běžných dezinfekcí krásně voní. Kromě alkoholu obsahuje také tinkturu z měsíčku lékařského, která má hojivé účinky a také směs éterických olejů z tea tree, levandule nebo citrusů, které podporují dezinfekční a hojivé účinky a zároveň spreji dodávají úžasnou vůni. Nebo si můžete vybrat dezinfekční spreje od North American & Herb Spice. V nabídce má dva typy - dezinfekční sprej Germ-a-Clenz se skořicovým olejem nebo antiseptický a dezinfekční Oregaspray, kde je hlavní aktivní látka hřebíčkový olej. Oba tyto dezinfekční spreje jsou bez alkoholu, příjemně voní a jsou jedlé. Můžete je použít na ruce i k dezinfekci vzduchu, prostor, ovoce a zeleniny apod.
I přírodní dezinfekce však představuje při opakovaném každodenním používání pro pokožku rukou zátěž. Alkohol a esenciální oleje narušují nejen škodlivé mikroorganismy, ale také prospěšný mikrobiom, který žije na povrchu kůže. Zároveň při velmi častém používání narušují ochranný kožní film, pokožku vysušují a mohou vést i k jejímu popraskání a praskliny pak představují přímo otevřenou bránu s pozvánkou pro různé patogeny. Proto ani s přírodní dezinfekcí nezapomínejte o své ruce i ruce svých dětí pořádně pečovat. Na ruce doporučujeme novinku od The Ohm Collection, probiotické krémy, které pomáhají obnovit narušený film i kožní mikroflóru. Kromě probiotik jsou tyto krémy unikátní také absencí glycerinu, který většina krémů na ruce obsahuje. Takže už žádné nepříjemně lepkavé ruce! Vybrat si můžete ze tří variant - hypoalergenní pro ultracitlivou pokožku nebo pro děti, s vůní posvátného kadidlovníku nebo s vůní limety a kardamomu.

ADAPTACE
Ani po několika měsících ve škole či školce se vám nedaří děti vyprovodit bez slziček? Ať už vaše dítě čeká odloučení od rodičů poprvé anebo se potýká se zvládáním těžkých emocí po delší pauze, nepodceňujte přípravu. Existuje řada postupů, jak tuto náročnou situaci jako rodič zvládnout a jak co nejvíce vašemu dítěti adaptaci na školu nebo školku usnadnit. Jistě si i vy najdete svou ideální cestu, díky které tímto obdobím zvládnete projít s lehkostí."

Na nachlazení a jiné neřády

A co když vaše děti nebo vás nějaká ta nemoc skolí? Pro podporu imunity i při samotném onemocnění je skvělý oreganový olej - je považován za nejsilnější přírodní antibiotikum a antiseptikum na světě. Někdo však nesnese jeho silnou a pálivou chuť. Právě na míru mlsným (nejen dětským) jazýčkům je vyroben H2OREGA™ micelizovaný olej Oreganol P73. Má nejen příjemnou chuť, ale je také rozpustný ve vodě, takže jej můžete sobě nebo dětem dát třeba do šťávy nebo kojeneckých nápojů. Ano, je vhodný i pro ty nejmenší děti, pro kojící, těhotné i starší lidi a můžete jej dát i svým domácím mazlíčkům. Další možnou variantou je OREGA-CINN, který je navíc obohacen o skořicový olej, jež má mnoho pozitivních účinků na naše tělo a navíc je jemně doslazen jakonovým sirupem - lahodná chuť zaručena! OREGA-CINN se vyrábí také ve formě spreje, který je skvělý proti bolestem v krku.
Pro usnadnění dýchání a na dezinfekci a pročištění vzduchu nejen při nachlazení se hodí směs éterických olejů Breathe Ease od Odylique, jež obsahuje pečlivě vybrané éterické oleje, které jsou vhodné i pro děti do 10 let. S nástupem do škol a školek se může pojit také jiná epidemie - tak trochu větších nezvaných vetřelců než jsou viry a bakterie - vší. Asi každý z nás se minimálně jednou za život s tímto parazitem setkal a ještě má v živé paměti nepříjemné svědění a kousání, které tyto mršky způsobují, a pak následné zničení vlasů kvůli agresivnímu chemickému insekticidu, nebo tu nejhorší variantu - ostříhání na ježka. Než se uchýlíte k těmto drastickým likvidačním prostředkům, vyzkoušejte čistě přírodní směs éterických olejů proti vším, taktéž od Odylique.
Nejefektivnějším způsobem, jak se zbavit vší, je jejich důkladné vyčesávání. Vši vyčesávejte denně speciálním hustým hřebenem ideálně na mokro. Tento postup opakujte celých 14 dnů, aby se vám podařilo vyčesat všechny nově vylíhlé vši dřív, než si znovu nakladou vajíčka. Jako noční kúra je skvělá právě směs éterických olejů HAIR LICE GUARD. 8-10 kapek směsi smíchejte se 4 lžícemi arganového, olivového nebo jojobového oleje, vmasírujte do vlasové pokožky a vlasů, zabalte potravinářskou fólií a nechejte přes noc působit. Ráno vlasy pročešte, umyjte šamponem s tea tree olejíčkem od Odylique a postříkejte kyselým oplachem (1 lžíce kvalitního jablečného octa do půl litru převařené, destilované nebo pramenité vody + pár kapek éterické směsi) a už neoplachujte.