NENECHTE SI UJÍT VÝPRODEJ BEAN-TO-BAR ČOKOLÁD Z BELGIE, VELKÉ BRITÁNIE A MADAGASKARU V KATEGORII VÝPRODEJ - CENY OD 79 Kč.

Pražené madagaskarské boby single origin, baleno u zdroje - 2.5 kg - výhodné balení

1 732 Kč 0,69 Kč / 1 g
Skladem (2 ks)

Intenzivní chuť praženého kakaa a křupavá struktura. Přírodní produkt plný vlákniny, minerálů a antioxidantů. Tyto boby jsou vhodné přímo ke konzumaci (jogurt, smoothie atd.) anebo je skvěle využijte při přípravě cukrovinek, dortů a všeobecného pečení a vaření.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Chocolat Madagascar pražené madagaskarské kakaové boby (nibsy) v obrovském 2.5 kg balení jsou tím nejlepším, co vás může ve zdravé výživě potkat. Jediné na českém trhu z dohledatelného, tzv. jediného zdroje, údolí Sambirano na Madagaskaru, od lokálního výrobce, který kakao pěstuje na stejném místě již od 40. let minulého století, Chocolatier Robert.

Kakaové boby jsou pražené, aby byly nebezpečné patogeny předem odstraněny.

Paleta

  • Chuť - jemné lesní ovoce a jemná (při následné výrobě s třtinovým cukrem).
  • Barva - červenohnědá.
  • Jediný původ z Madagaskaru - poctivě dohledatelný.
  • Žádné chemické zpracování.
  • Žádné přidané aroma.
  • Žádné konzervační látky.
  • Neobsahuje lepek.
  • Vhodné i pro vegany.

Co jsou kakaové nibsy?

Kakaové nibsy jsou rozdrcené kousky kakaových bobů, které se používají k výrobě čokolády. Kakaové nibsy se vyrábí pražením kakaových bobů (semen kakaovníku Theobroma cacao) a následným oddělením nibsů od slupky kakaových bobů. Po sklizni se boby fermentují, suší a praží. Po upražení se z bobů odstraní tenká vnější slupka a odhalí se kakaové boby. Skořápku lze použít k přípravě čaje. Při výrobě čokolády se kakaová zrna rozemelou na hustou kaši, která se nazývá kakaový likér.

Kakaové nibsy mají lehce nakyslou a hořkou chuť, ale dají se jíst jen tak. Výrobci čokolády je také rozemelou na hustou kaši zvanou kakaový likér, která se smíchá s cukrem nebo mlékem a vyrobí se z ní čokoláda.

Jaká je výživová hodnota kakaových nibsů?

Jedna porce kakaových bobů (28 g) má následující nutriční hodnotu:

  • Kalorie: 130
  • Bílkoviny: 4 gramy
  • Tuk: 12 gramů
  • Sacharidy: 10 gramů
  • Vláknina: 9 gramů
  • Cukr: 0 gramů

Obsahuje také následující minerální látky:

mineral-nutrients-of-cacao-nibs-

Kakaové nibsy jsou plné živin a minerálů, které jsou důležité pro udržení zdravého těla a mysli.

Vaše tělo například potřebuje hořčík pro nejméně 300 různých enzymových systémů, které regulují biochemické reakce v těle. Hořčík je jedním z mnoha minerálů, které v naší každodenní stravě často chybí. Pouhých 28 gramů hořčíku přidaných do ranní snídaně vám však dodá téměř třetinu doporučené denní dávky.

Měď a železo jsou potřebné pro tvorbu červených krvinek, které zásobují tělo kyslíkem. Zinek je nezbytný minerál, který si lidské tělo nedokáže vyrobit ani uložit. Zinek má zásadní význam pro růst buněk, syntézu DNA, hojení ran, funkci imunitního systému a mnoho dalších.

Všechny tyto živiny se skrývají v kakaových bobulích, tím však mnoho zdraví prospěšných látek nekončí - podívejme se na ně blíže v následující části.

Jaké jsou benefity kakaových bobů?

Kakaové boby mají nespočet zdraví prospěšných účinků. Mají vysoký obsah vlákniny, bílkovin, zdravých tuků a nízký obsah cukru. Jsou také vynikajícím rostlinným zdrojem železa, hořčíku a zinku; díky tomu jsou skvělým doplňkem (nejen) veganské stravy.

Různé studie navíc odhalily, že konzumace kakaových bobů může mít různé pozitivní účinky pro váš organismus.

  • 2006 - Konzumace kakaových bobů je prospěšná pro srdce, protože snižuje krevní tlak, působí protizánětlivě a je neutrální vůči cholesterolu.
  • 2013 - Studie naznačuje, že kakaové polyfenoly, které se nacházejí v kakaových hrudkách, mohou snižovat střevní záněty a s nimi související rozvoj rakoviny.
  • 2017 - Vědci v Itálii zjistili, že kakaové flavonoidy, obsažené v kakaových bobech, zlepšují kognitivní funkce, jako je pozornost, rychlost zpracování dat v mozku a paměť.
  • 2021 - Bylo zjištěno, že konzumace kakaových polyfenolů, které se nacházejí v kakaových nibsech, má antidiabetické vlastnosti, například snižuje krátkodobou hladinu cukru v krvi.

Jak používat kakaové boby

Kakaové boby mají křupavou strukturu a lehce nahořklou chuť. Protože nejsou přirozeně sladké, lze kakaové boby přidávat do sladkých i slaných pokrmů. Zde je několik oblíbených jídel a nápojů, do kterých lidé kakaové boby přidávají:

  • Vhodné pro přípravu koktejlů
  • Ovesné vločky na noc
  • Sušenky
  • Dort
  • Saláty
  • Zmrzlina

Výroba tree to bar čokolády

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

Co je to raise trade

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa. Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%. Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

raistrade graf

Karlík a továrna na čokoládu neexistuje

Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.

Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky Tosier Chocolatemaker (VB)  nebo InCacao (Belgie), kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).

Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.

FPkzzxfWUAA-6on

Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.

diagram_of_contents_of_65_bar_vs_industrial_milk_chocolatelowres

Doplňkové parametry

Kategorie: Boby, máslo, kakao
Obsah: 2.5 kg
Specifikace: Vegan, Bez lepku, Low carb, Biohacking, Bez alergenů, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Raisetrade, Bez palmového tuku, Cukrářství
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.

About Chocolat Madagascar

Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.