Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

37% čokoláda na vaření a pečení - bílá s bourbonskou vanilkou, Grand cru de Sambirano boby - 1 kg

799 Kč / ks 799 Kč / 1 kg
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
17.4.2024

Luxusní cukrářská bílá čokoláda s vanilkovým kaviárem, vyrobená z toho nejkvalitnějšího madagaskarského kakaového másla. Vyniká dokonale vyváženou a komplexní chutí. Skvělá pro profesionální i domácí cukráře.

Detailní informace

Unikátní produkty

Dovážíme originální zahraniční výrobky, které lokální trh postrádá

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme do 24-48 hodin, vše v recyklovaných materiálech

Záruka kvality

Značky vybíráme srdcem a řídíme se heslem – raději méně, ale kvalitně

Doprava zdarma

Utraťte min. 4000 Kč a neplaťte poštovné do Balíkovny

Detailní popis produktu

Paleta

Cukrářská 37% bílá čokoláda na pečení a vaření s kaviárem z lusků vzácné bourbon vanilky od značky Chocolat Madagascar je naprosto neskutečná - jemná, krémová, květinově, ovocná s typicky vanilkovými tóny.

Navíc obsahuje 1,8x více kakaa a o 45 % méně přidaného cukru, než má tento typ čokolád podle EU standardů obsahovat. Takže se jedná o opravdu poctivou čokoládu, kterou výrobce vyrábí dobrovolně v mnohem vyšší kvalitě, než jakou udávají předpisy.

Obsažené nedeodorizované kakaové máslo ve své přírodní podobě je vyrobeno z kakaových bobů, které se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru.

Sledujte značku Chocolat Madagascar na našem Instagramu, kde se můžete dozvědět spoustu informací a zajímavostí, a také se inspirovat pravidelnými čokoládovými recepty.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek. 

Jen pro srovnání, porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.diagram_of_contents_of_65_bar_vs_industrial_milk_chocolatelowres

Profil

  • Paleta - Krémová, jemná s ovocnými tóny. Dlouhý závěr.
  • Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje.
  • Formát: 100 g X 10 tabulek.
  • Jemná struktura < 20um.
  • Jemná chuť kakaa: single origin a terroir specific Forastero, Trinitario-Criollo
  • Kakao "Grand Cru de Sambirano", severozápadní Madagaskar
  • Čerstvě zpracované na Madagaskaru.
  • Vysoký obsah vlákniny.
  • Kakaové máslo není zbaveno vůně.
  • Vegetarian.
  • O 45 % méně cukru než je norma EU.
  • 1,85 x více kakaa než je norma EU.
  • Bez přidaných aromat.
  • Bez chemického zpracování.
  • Žádná alkalizace. Zachování přírodních chutí a antioxidantů.
  • Použití pro čokolatiéry, čokoládu, cukráře, cukrářské výrobky - enrobing, cukroví, glazury, ganache, čokoládové pěny, sorbety, náplně, polevy.
  • Teplota krystalizace: 28 °C, indikovaná teplota použití: 29° C.
  • Rozměry balení 180 mm x 180 mm x 50 mm.
  • Čistá hmotnost 1 kg ( 10 x 100 g).
  • Obsahuje mléko. Vyrobeno v továrně, která zpracovává mléko, sóju a kešu ořechy.

Academy-of-Chocolate-Silver 2014Mezinárodní ocenění

  • Bronz - World International Chocolate Awards, 2014
  • Stříbro - Americas International Chocolate Awards, 2014
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

Výživové údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota 2539KJ/ 610kCal
  • Tuk 44g
  • Nasycené 26g
  • Sacharidy 48g
  • Cukry 45g
  • Bílkoviny 6g
  • Sůl 0,15g

Výroba tree to bar čokolády

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.

Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

Co je to raise trade

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa. Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.

Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

raistrade graf

Karlík a továrna na čokoládu neexistuje

Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.

Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky jako například britskou značku Tosier Chocolatemaker nebo belgickou značku InCacao, kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).

Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.

FPkzzxfWUAA-6on

Přečtěte si více k tématu

Ochutnejte pravou čokoládu od Chocolat Madagascar

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Doplňkové parametry

Kategorie: Bílá čokoláda
Obsah: 1 kg
Specifikace: Bez lepku, Biohacking, Bez palmového tuku, Čokoláda
Mezinárodní ocenění: INTERNATIONAL CHOCOLATE AWARDS 2014 - STŘÍBRO
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-GMO Free-Těhotné-Kojící-Děti
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.

About Chocolat Madagascar

Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.