Olivová tapenáda z řecké mono odrůdy černých oliv Kolovi

169 Kč 8,89 Kč / 10 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Lahodná olivová tapenáda s univerzálním použitím. Vychutnejte si ji jen tak na lžičce, potřete si s ní krekry, ochuťte pomazánku či majonézu, ozdobte s ní pizzu apod.

 

Detailní informace

To nejlepší z přírody

Prodáváme výhradně prémiové výrobky, převážně v bio kvalitě

Balíme rychle a ekologicky

Odesíláme ihned po zaplacení objednávky, vše v recyklovaných materiálech

Za kvalitu ručíme

Produkty pečlivě vybíráme, testujeme a používáme

Doprava zdarma

Při nákupu nad 3500 Kč za dopravu u vybraných dopravců neplatíte

Detailní popis produktu

Tato tapenáda se vyrábí z jedné z nejstarších olivových odrůd v ŘECKU - odrůdy Kolovi, která se vyskytuje pouze na ostrově Lesbos. Tato vzácná odrůda není moc známá jak ve světě, tak ani v Řecku. Na ostrově Lesbos je velmi suché klima s omezenými deštnými srážkami a tomuto podnebí se tato odrůda velmi dobře přizpůsobila. Stromy mají silné a početné kořeny, kterými se z půdy do plodů oliv dostávají unikátní živiny a dodávají olivám jejich finální neobyčejnou chuť. Olivové stromky rostou převážně v hornatých oblastech, v nadmořské výšce 600 m, v půdě s vysokým obsahem břidlice, kde nevedou žádné silnice a sběrači se k nim dostanou pouze pěšky nebo na oslu. Proto se tyto olivy sbírají především ručně za pomoci přenosných mechanických sběračů.


Tato tapenáda obdržela v roce 2019 pro svou jedinečnou chuť cenu GREAT TASTE, která se každoročně uděluje ve Velké Británii těm nejchutnějším potravinám.

Olivové tapenády nabízejí skvělý univerzální způsob, jak si vychutnat olivy na různé způsoby. Smíchejte tapenádu ACAIA s majonézou pro zajímavou chuť pomazánky, dejte ji na pizzu jako jednu z přísad, smíchejte ji s extra panenským olivovým olejem ACAIA, a vychutnejte si tento 'dip' s čerstvou, nejlépe kváskovou bagetkou ala ciabatta, použijte ji k plnění grilovaných žampionů nebo rajčat, použijte ji na vejce mimóza (ang. devilled eggs), potřete/vyplňte s ní vaječnou omeletu anebo si jednoduše vychutnejte její lahodnou chuť tak, že s ní potřete krekry.
S lahodnými tapenádami ACAIA, vyrobenými výhradně z prastarých oliv Kolovi, si můžete užívat zdravé a jedinečné chutě a vůně této vzácné odrůdy oliv i jinak než v olivovém oleji.

Olivové tapenády ACAIA se dodávají ve skleněných nádobách o hmotnosti 190 g. Lze vyzkoušet i alternativu ze zelených oliv.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivy a tapenády
Obal: Sklo
Obsah: 190g
Země původu: Řecko, Lesbos
Výrobce: Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece
Vhodné pro: Vegan-Vegetariány-Raw-GMO Free-Oceněný výrobek
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EL Avatar autora | 8.2.2021
Nikdy nesmí v naší lednici chybět. Výborný produkt, kvalitní, chutný. Konečně se dá něco takového koupit i na našem trhu.

Acaia je řecká značka vyhlášených extra panenských olivových olejů, ověnčených mezinárodními cenami pro jejich ovocné aroma a robustní chuť, která je naprosto mimořádná. Tyto oleje se donedávna prodávaly pouze na luxusních zaoceánských lodích. Vyrábí se ze staré odrůdy oliv zvané Kolovi, která pochází z řeckého ostrova Lesbos. Mají nízký kouřový bod (210 °C). Acaia kromě olejů nabízí i výtečné klasické olivy nebo olivové tapenády. Veškeré jejich produkty jsou oceněné na mezinárodních soutěžích.