Řecká marmeláda s bergamotem tradiční řecký produkt s vysokým obsahem ovoce
Tuto tradiční sirupovou marmeládu s exotickým bergamotem využijete namísto kandovaného ovoce do bílého jogurtu, na ovocný koláč nebo jednodušše přidejte lžičku do vašeho oblíbeného čaje namísto medu.
Proč koupit
Hebe marmelády se vyrábějí v pohořích Pelionu v centrálním Řecku, pradávném domově mytologických kentaurů, a regionu, který je známý svými domácími kompoty.
Hebe se nejčastěji konzumují jako polevy na jogurty nebo vanilkovou zmrzlinu, jako zálivka na cheesecake, palačinky a vafle, nahrazují džem na chlebu s máslem a v plundrovém pečivu, přidávají se do mléčných koktejlů a smoothies, používají se v dortech s několika vrstvami (například Schwarzwaldský dort).
Skvěle chutnají jako sladký dip k sýru, a dají se také přidat do čaje nebo do ovesné kaše či muesli. Jsou naprosto úžasné s maskarpone, nic víc. Mňam.
Co je to Hebe marmeláda?
Hebe je název tradičních ovocných kompotů sirupové konzistence, které jsou v Řeckých domovech známé jako “tou koutaliou”, anglicky: “spoon sweets”, u nás: “sladké na lžičku”.
Název „lžíce sladkosti“ je odvozen z jejich běžného použití jako něco sladkého na zub pro hosty, kteří přišli na návštěvu. Obyčejně se tento kompot servíroval/ servíruje na lžíci či ve skleněné nebo dokonce křišťálové misce společně se sklenicí studené vody.
Hebe byla starověká řecká bohyně věčného mládí. Je znázorněna jako krásná mladá žena a je známá tím, že servíruje ve zlatém kalichu ambrosii a nektar, jídlo a pití bohů, které dodávají dlouhověkost a nesmrtelnost.
"A nyní všichni bohové, obklopující Zeuse a shlížející na trojské město, seděli na zlaté zemi v poradě, činíc si navzájem slib přípitkem ze zlatých pohárů s ambrosií a nektarem od bohyně Hebe." Homér, Ilias
Složení
Bergamot 55%, voda, cukr, citronová šťáva.
- Bez obsahu konzervantů.
- Energie: v jedné dávce (26g) - 322kJ (76kcal)
- Po otevření skladujte v lednici.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Džemy, marmelády, sirupy |
---|---|
Země původu: | Řecko, Lesbos |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro : | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Proč HAE?
Od svého založení v roce 2013 se společnosti Hellenic Agricultural Enterprises (HAE) podařilo stát se jedním z nejlepších výrobců olivového oleje na světě a zároveň nabízet stále širší sortiment chutných, výživných a udržitelně pěstovaných potravin pro náročné spotřebitele.
- Jejich olivová odrůda Kolovi byla v roce 2021 a 2022 rankovaná jako nejlepší na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná mezi top deseti nejlepšími výrobci čistého extra panenského olivového oleje na světě.
- V roce 2021 byla firma HAE rankovaná jako 5. nejlepší výrobce ochucených extra panenských olivovových olejů na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná jako 2. nejlepší výrobce v celém Řecku.
S tímto výrobcem spolupracujeme od roku 2018 a stále rozšiřujeme nabídku, protože kvalita a dobrá cena jsou zaručeny. Tato značka za své působení obdržela 130 mezinárodních cen. V nabídce má momentálně 40 různých výrobků.
Naše vize
Naší vizí je stát se předním výrobcem a vývozcem vysoce kvalitních řeckých potravinářských výrobků s využitím značně nevyužitého potenciálu Řecka v oblasti výroby a vývozu kvalitních potravin.
I když Lesbos zůstává naší pevnou základnou, uvažujeme o všech regionech Řecka, které mohou nabídnout svébytné výrobky náročným zákazníkům za hranicemi naší země.
Naše poslání
Naším posláním je nabízet všem spotřebitelům, kteří mají zájem zlepšit své stravování, nejrůznější chutné, inovativní a vysoce výživné potravinářské výrobky vyrobené na ostrově Lesbos a v dalších částech Řecka.
Zavazujeme se udržovat nejvyšší standardy kvality s využitím vybraných surovin a tradičních postupů a zároveň dodržovat naše základní hodnoty, kterými jsou kvalita, spravedlivé ceny a ekologická udržitelnost.
Naše logo
Naše logo představuje erb předků naší rodiny, na němž je zobrazena holubice sedící na zeměkouli a nesoucí v zobáku olivovou ratolest.
Kromě toho, že znázorňuje naše rodinné dědictví, jsme si ji vybrali jako naši reprezentaci, protože vyjadřuje ideál celosvětového míru a také symbolizuje duchovní a materiální význam oliv jako potravy pro mysl a tělo, která přesahuje kultury celého světa.
O ostrově Lesbos
Lesbos je třetí největší řecký ostrov v severní části Egejského moře. Kromě hojnosti olivovníků se na něm nachází také množství ovocných sadů, aromatických bylin a další flóry, což z něj činí botanický ráj. Ne nadarmo jej Osmané nazývali "zahradou Egejského moře".
Zde je domov naší rodiny a zde začíná historie naší společnosti s výrobou prvotřídního extra panenského olivového oleje, který využívá jedinečných organoleptických vlastností původní odrůdy oliv Kolovi.
Lesbos má dlouhou historii výroby olivového oleje. Při vykopávkách byl objeven lis na olivy z doby bronzové, datovaný do období 2800-2000 př. n. l. Rozsáhlé plochy olivových hájů na terasovitých kopcích pokrývají téměř 30 % ostrova ve východní a jižní části a téměř 80 % orné půdy ostrova.
S více než jedenácti miliony stromů a přibližně 90 000 obyvateli má Lesbos zdaleka největší počet olivovníků na obyvatele na světě. Mnohé z těchto stromů jsou staré stovky let, o čemž svědčí jejich silné a zkroucená kmeny. Pěstování olivovníků a výroba olivového oleje jsou proto jednou z nejdůležitějších hospodářských činností na Lesbu.
Lesbos je také známý svými přírodními krásami, hojností slunečního svitu, živými ekosystémy, které zahrnují nejen flóru, ale i faunu, a také velmi rozmanitou krajinou, od svěží zeleně na východě a jihu až po divoký sopečný západ se zkamenělým lesem, který patří k největším na světě.
Zdravotní tvrzení
Olivový olej obsahuje (antioxidační) polyfenoly, které přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Vychutnejte si zdraví prospěšné účinky olivového oleje při denní konzumaci 1½ polévkové lžíce (20 g) v rámci pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V souladu s nařízením EU 432/2012. Extra panenský olivový olej ACAIA je certifikován katedrou chemie Národní a Kapodistrijské univerzity v Aténách pro vyšší obsah polyfenolů (>250 mg/Kg) než průměrné olivové oleje.