Popis
Hebe kompoty se vyrábějí v pohořích Pelionu v centrálním Řecku, pradávném domově mytologických kentaurů, a regionu, který je známý svými domácími kompoty.
Fíkový kompot se vyrábí z fíků, které jsou ještě zelené a nezměklé. Fíky jsou bohaté na minerály včetně vápníku, hořčíku, železa a mědi, stejně jako na vitamíny A, E a K. Jsou také skvělým zdrojem vlákniny. Fíky, uznávané pro svou nutriční hodnotu již starými Řeky, byly důležitou součástí stravy olympijských atletů.
Hebe se nejčastěji konzumují jako polevy na jogurty nebo vanilkovou zmrzlinu, jako zálivka na cheesecake, palačinky a vafle, nahrazují džem na chlebu s máslem a v plundrovém pečivu, přidávají se do mléčných koktejlů a smoothies, používají se v dortech s několika vrstvami (například Schwarzwaldský dort), skvěle chutnají jako sladký dip k sýru, a dají se také přidat do čaje nebo do ovesné kaše či muesli. Jsou naprosto úžasné s maskarpone, nic víc. Mňam.
Obyčejně se tento kompot servíroval/ servíruje na lžíci či ve skleněné nebo dokonce křišťálové misce společně se sklenicí studené vody.
HEBE kompoty se dodávají ve skleněných nádobách o hmotnosti 260 g. Je v nich cirka 10+ porcí.
Hebe byla starověká řecká bohyně věčného mládí. Je znázorněna jako krásná mladá žena a je známá tím, že servíruje ve zlatém kalichu ambrosii a nektar, jídlo a pití bohů, které dodávají dlouhověkost a nesmrtelnost.
"A nyní všichni bohové, obklopující Zeuse a shlížející na trojské město, seděli na zlaté zemi v poradě, činíc si navzájem slib přípitkem ze zlatých pohárů s ambrosií a nektarem od bohyně Hebe." Homér, Ilias
SLOŽENÍ
Fíky 55%, Voda, Cukr, Citronová šťáva. Bez obsahu konzervantů.
Energie: v jedné dávce (26g) - 421kJ (99kcal)
UPOZORNĚNÍ
Po otevření skladujte v lednici.
Podobné produkty
Obal | Sklo |
Obsah | 260g |
Země původu | Řecko, Lesbos |
Výrobce | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.